Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Kovács Erika

csütörtök, 17 március 2016 00:00

Latinosként Britanniában

A projekt adatai: Erasmus+ Program 2015-1-HU01-KA101-013095 azonosító számú projekt

A mobilitásban résztvevő személy: Kovács Erika

A mobilitás időtartama: 2015.08.02-2015.08.14

A mobilitás helye: Oxford, Egyesült Királyság

A mobilitás során a nyelvoktatásért felelős intézmény: The Lake School of English Oxford

A mobilitás elsődleges célja az angol nyelv alap szintű elsajátítása volt, valamint az Európai Unió pedagógus közösségével való megismerkedés. A mobilitás során megszerzett tudást kívántam integrálni a tanítási folyamatba.Latin szakosként kicsit belefeledkezni Britanniába...

Intenzív nyelvtanfolyamon vettem részt.  A tanfolyamot biztosító intézmény oktatói kiváló munkát végeztek, tőlük nem csak az angol nyelvvel kapcsolatos ismereteket sajátítottam el, hanem módszertani és pedagógiai megoldásokat is tanultam. A tanfolyamon lehetőségem volt más országok, elsősorban az Európai Unió országainak pedagógusaival is megismerkedni. A velük való beszélgetés során az angol nyelv tanulása mellett lehetőségem volt betekinteni a különböző országok oktatási rendszereinek működésébe.

A mobilitás eredményei: A mobilitás több szempontból is eredményesnek tekinthető. Az angol nyelv alapfokú használata is lehetővé teszi, hogy újabb projektekben vehessek részt, ahol már kommunikálni tudok más országokból érkezőkkel.  Másrészt szoros barátságokat tudtam kialakítani több más pedagógussal a nyelvtanfolyam során. Lehetőségem volt megismerni más kultúrákból származó emberek gondolkodását és véleményét az egész Európai Uniót érintő kérdésekkel kapcsolatban. Összességében elmondhatom, hogy a projekt, melyben részt vettem nagyon sokat segített számomra az önfejlesztés terén.