Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

hétfő, 28 augusztus 2023 16:41

Teacher wellbeing course - Rovinj

Írta:

A fóti Szent Ágoston Általános Iskola és Gimnázium tanáraként óriási öröm számomra, hogy az álmom, hogy 10 év után újra, már nem csak egyedül, de tanárkollegáimmal együtt Erasmus tanártovábbképzésen vegyek részt, teljesült!!!    

A kurzusom mottójához: „Boldog tanár, boldog diák” rám vonatkozó, első feléhez hűen, rengeteg olyan élményt szereztem, ismeretet tanultam, eszközöket kaptam, amik nehezebb időszakokban is hasznomra lehetnek a „boldog”-lét felé vezető úton.

Angol nyelvtanárként jólesett, hogy újra iskolapadban ülhettem és angol nyelven tanulhattam egy kiváló szakembertől, Szász Ramónától a „Teacher well-being”/Tanári jóllét-tanár támogatótréning, coaching és mentorálás a modern kihívások leküzdésére/ című tanfolyamon olyan, engem érdeklő dolgokról, mint például a motiváció pszichológiája és dinamikája, tudatosság, mindfulness, kiégés, vagy az érzelmi intelligencia aspektusairól, probléma megoldó stratégiákról…stb. Fejlődhettem önismeretben, megismerkedhettem más iskolák tanáraival, akikkel tapasztalatot cserélhettem.

A délutáni képzés nem volt megerőltető. Különböző munkaformákban dolgoztunk, volt előadás, csoport- és egyéni munka is. Délelőttönként volt idő a kurzuson tanultak elmélyítésére, emellett felfedezhettem a festői várost, különböző partszakaszokat, sőt még Pulába is eljutottam egy kitűnő idegenvezetővel szervezett kirándulás keretén belül.

Emlékezetes marad a kurzus nyitóvacsorája, ahol megismerhettem a társaimat, és a gazdag programmal fűszerezett fergeteges hangulatú hajókirándulás, amivel a tanfolyam befejeződött.

Hálásan köszönöm a Hungary Expert csapatának, hogy kitartóan hívogattak a tájékoztatóikra, folyamatosan támogattak a pályázati folyamatban és nagy odaadással és körültekintéssel szervezték meg a rovinji képzéseket.

Köszönöm igazgatónőnknek, Greffné Kállai Tündének és a programhoz csatlakozó kollégáimnak, hogy az általam felvetett ötlet várakozáson felül megvalósulhatott!

Polyákné Dobos Márta

https://sztagoston.hu/erasmus/

További információk

  • Helyszín: Jutaki Bt. - Rovinj - Horvátország

Új hozzászólás