Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

csütörtök, 31 augusztus 2023 04:36

Introduction to Educational Neuroscience

Írta:

Introduction to Educational Neuroscience

Horvátország, Rovinj

2023.08.05-13.

Csizmadia Krisztina Erika

A kurzus címe lehet, hogy többeket megrémíthet, hogy ebből semmit nem fog megérteni, de ezt teljes mértékben megcáfolom.

 Az angol nyelvű tanfolyam anyaga időszerű, mely segít abban, hogy jobban megértsük diákjaink reakcióit és hatékonyabban tudjuk őket fejleszteni. Előadónk, Gordana Dobravac felhívta a figyelmünket arra is, hogy nagyon kevés a párbeszéd a kutatók és a pedagógusok között, pedig az információ áramlása segítené mindkét oldal munkáját. Tanárunk lelkesen vezetett be a tudományos elméletekbe úgy, hogy rengeteg szemléletes példával illusztrálta az új ismereteket, hogy könnyebben megértsük. A képzés során megismertük az agy felépítését és működését, részletesebben azokat a területeket, amelyek  a tanulás folyamatában meghatározóak. A különböző téziseket kutatások bemutatásával és  kísérleti eredményekkel támasztotta alá. Megosztotta velünk azokat a forrásokat is, ahonnan továbbra is tájékozódhatunk az újabb eredményekről.

Rovinj városa egy kis ékszerdoboz tele történelmi érdekességekkel. Kellemes a látványa és a hangulata is. Tengerpartján mindenki kedvére választhat a különböző típusú strandok közül. Az órák után frissítő érzés egy mártózás a tengerben. A képző intézmény olyan programokkal is kiegészítette a kurzust, amellyel még felejthetetlenebbé tette az itt töltött időt. Az első napon, vasárnap betekintést kaptunk a tanfolyamunk témájába, megismerkedtünk csoporttársainkkal, amit egy kellemes közös vacsorával zártunk. Az utolsó napon pedig tanulmányi kirándulás keretében hajóval ellátogattunk Vrsar városába.

Mindenkinek szívesen ajánlom.

Több információ a  kurzusról www.klebi.erasmus.hu oldalon olvasható.

További információk

  • Helyszín: Rovinj, Horvátország

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás