Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

kedd, 12 szeptember 2023 13:38

Body-mind-nature connection – Reykjavik 2023.08.19-26.

Írta:

2023 augusztusában lehetőségem nyílt az Erasmus+ program keretein belül részt venni a PMS Erasmus+ képző intézmény Body-mind-nature connection: well-being for a fully awareness and healthy lifestyle című tanfolyamán részt vennem. A kurzus fő célja egy eszköztár közvetítése volt a test és az elme harmóniájának megteremtésére, elsősorban egy természeti környezetben, amely azonban adaptálható a tantermi környezetre is. A fő hangsúly a tapasztalati úton való tanulásra esett, amely a tudatosság elősegítésén keresztül irányult a mentális jólét támogatására. A tanfolyam nagyobb, gyakorlati része a szabadba volt kihelyezve, amelyet ’tantermi’ elméleti órák kísértek. A kültéri programok egy városi parkban, az óceánparton, valamint egy Reykjavík közelében található hegy tetején folytak.

A 28 fős csoportban 8 ország képviseltette magát, többnyire Közép-Európából. Szerencsénkre egy kiváló csapat kovácsolódott össze a hét folyamán, saját bőrünkön tapasztalhattuk meg a különböző tevékenységek, játékok közösségfejlesztő hatását. Ezt jól példázza a tény, hogy szívesen töltöttük együtt a kurzus utáni délutánokat Izland csodáinak felfedezésével, valamint az estéket egy-egy helyi bárban.

A képzés rámutatott, hogy mekkora jelentőséggel bír napjainkban a mentális egészség ápolása, amelyhez szükséges megteremteni a harmóniát a testünk és az elménk között. Számos játékot, gyakorlatot próbálhattunk ki, melyeknek kiindulópontja minden alkalommal a légzésünk figyelése volt, ráébresztve minket a legalapvetőbb funkcióinkkal kapcsolatos tudatosság hiányára a mindennapokban. A tanfolyamnak köszönhetően eszköztárunk innovatív módszerek egész sorával bővült, amik által ezt az egyszerű gyakorlatot bevezethetjük az oktatásba, ezáltal színesebbé és tudatosságot elősegítővé téve tanóráinkat. Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy részt vehettem a kurzuson, és felfedezhettem egy szeletet Izland páratlan természetéből.

További információk

  • Helyszín: Reykjavík, Izland

Új hozzászólás