Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

szerda, 27 szeptember 2023 19:37

Erasmus+ kurzusok Rovinjban

Írta:

A felfedezés örömforrás - Ne áruld el, segítsd a felfedezésben! - Felfedeztetés matematika órákon 2.0

Csodálatos kalandban volt részem. Ez volt az első Erasmus+ alkalmam, iskolás lettem ismét, hogy megismerkedjek a tanítást – tanulást segítő új módszerekkel. Magyarország minden szegletéből és külföldről is érkeztek kollégák, ami nagyszerű alkalmat adott az ismerkedésre és tapasztalatcserére.

Erika és Mariann őszinte lelkesedéssel adta át tudását. A matematika új arcát ismerhettem meg, olyan ötleteket kaptunk, amikkel felfedeztethetjük a tananyagot a diákokkal: tájékozódtunk négyzetrácson, algebrát alapoztunk 5. osztálytól, a transzformációk felfedeztetésére Escher ábrákat, a bolond király kőműveseként háromszögekből és négyszögekből járdákat építettünk.

Délutánonként felfedeztük a várost és a környéket: Pula, Hvar kulturális örökségeit, a strandokat, finom ételeket kóstolhattunk. A kollégákkal folytatott tapasztalatcsere nagyon hasznos volt.

A kurzus zárásaként egy felejthetetlen hajókiránduláson vettünk részt kollégákkal, családtagokkal. A Lim fjordot, tengerparti kis várost Vrsart jártuk be és emlékezetes marad a tenger közepén a hajóról való ugrálás is.

Building & maintaining a positive classroom environment with coaching tools and communication

A második tanfolyam is vasárnap kezdődött délelőtti regisztrációval és egy ismerkedéssel egybekötött közös vacsorával. Első két nap betekintést nyertünk a coaching technika elméleti részébe, összehasonlítottuk a hagyományos tanítási módszerek folyamataival. A képzés alatt sikerült olyan technikákat megtanulnunk, hogyan tudjuk érzelmeinket befolyásolni, szabályozni, ezeket megtanítani a diákoknak is. Trénerünk Kovács Gabriella, Gabi, akivel csak angolul kommunikáltunk vidám, magával ragadó egyéniség. Rendkívül felkészült, szimpatikus tréner, aki gyakorlatias, játékos feladatokkal érte el a coaching minél hasznosabb szemléltetését. Kipróbáltunk a széles coaching eszköztárból jópárat, mint például a coaching wheel­-t, a megfelelő kérdésfeltevést, a SWOT analízist és a SLO Modellt. Pénteki napon a csoportunk minden tagja bemutatott egy saját coaching­ eszközökkel felépített tanóra vázlatot. Sokat formálódott e néhány nap alatt gondolkodásunk, inspirációkat láthattunk pedagógiai módszereink megújításához.

A képzés helyszíne, az iskola, a csodás kilátás a tanteremből , a sok hasznos ismeret mind-mind felejthetetlenné teszik a Rovinjban töltött két hetet. Köszönöm a lehetőséget és a jó szervezést a Jutaki Bt-nek.

További információk

  • Helyszín: Rovinj

Új hozzászólás