Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

vasárnap, 01 október 2023 05:16

Alicante-Test, lélek és természet kapcsolata

Írta:

PMS ERASMUS+

’Body-Mind-Nature connection: Well- Being for a fully awareness and healthy lifestyle -

outdoor and environmental sessions’

Alicante - 2023.07.02-08.

Az Erasmus+ program keretében 2023. júliusában egy egyhetes tanfolyamon vettem részt Alicante-ban.

A képzés programjai dinamikusak, szórakoztatóak voltak, amik a test- elme- természet összekapcsolódásával valósultak meg. Ezeket a gyakorlatokat osztálytermen belül és kívül is egyaránt lehet alkalmazni.

A programok nagy részét a szabadban végeztük, mivel Alicante természeti adottságai ezt lehetővé is tették. Minden reggelt egy közös egészséges reggelivel kezdtük, a képzés helyszínének az étterem részében. Az első napot játékos ismerkedéssel kezdtük, majd ezt csapatépítő játékok követték. A következő napokban, a gyakorlati foglalkozások a testtől- és a mozgás tudatosításától a fizikai tevékenységen keresztül a legfinomabbtól a legigényesebbig terjedtek, és mindegyik mindig alkalmazható volt.

Volt túrázás, kajakozás, szemtorna, shodo és tájékozódás, légzőgyakorlatok, relaxációs, egyensúly- és koordinációs gyakorlatok.

A képzés során új technikákkal, gyakorlatokkal ismerkedtem meg, amikkel  kognitív, motoros és fizikai képességeket lehet fejleszteni. 

A képzés lehetővé tett még egy külön választható programot, ami lehetőséget nyújtott, hogy jobban megismerjük Alicante látványosságait. Bevezetést kaptunk a helyi piaci életbe, a tradicionális helyi ételük és italuk elkészítésébe (együtt készítettünk Paella-t és Sangria-t).

A továbbképzésről számos tapasztalattal, módszertani fogással tértem haza, melyeket biztosan ki fogok próbálni a jövőben diákjaimmal és megosztom azokat kollégáimmal is.

Bátoriné Murányi Mónika

Dunakeszi Szent István Általános Iskola

https://dunakeszi-szentistvan.hu/erasmus

További információk

  • Helyszín: Alicante

Új hozzászólás