Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

kedd, 03 október 2023 07:14

Kreativitás és motiváció az angol nyelvoktatásban Máltán

máltai kollázs máltai kollázs Rózsa Linda

Két csodálatos hetet töltöttem Máltán, 2023. július 17-től július 28-ig vettem részt a „Creativity and Motivation in the Classroom and Teacher Language Development” című kurzuson, az Erasmus + program támogatásával. A veresegyházi Jövő Iskolája Általános Iskolát képviseltem a tanfolyamon, mint angol nyelvtanár. A kurzusválasztásomat az motiválta, hogy új módszertani fogásokat, feladat ötleteket tanuljak, hogy több kreativitást és játékosságot tudjak az óráimba vinni. A XXI-ik századi fiatalok angol szleng szókincsének megismerését is célul tűztem ki. 

A képző intézmény, az Easy School of Languages, egy nyelviskola és nyelvtanári továbbképző intézmény is egyben, a teljesen kezdő szinttől az anyanyelvi szintig tartanak kurzusokat. Nyelvi képzést, módszertani képzést és IKT képzést is hirdetnek, minden szinten. A főváros szívében elhelyezkedő, hangulatos épület stílusában a középkori és a modern elemek ötvöződnek, emellett a legmodernebb  eszközökkel, klímával felszerelt teremben tanulhattunk. A munkatársak a kurzus szervezése és megvalósítása során maximálisan segítőkészek és kedvesek voltak, az általuk biztosított szállás modern, kényelmes és tömegközlekedéssel pár perc alatt elérhető távolságban volt.

A kurzus oktatója Alan Marsh, egy nemzetközileg elismert, közel öt évtizedes tapasztalattal rendelkező nyelvtanár tréner volt. A két hét alatt átadott módszertant és játékötleteket saját élményként is megtapasztalhattuk, diákként játszhattunk és átélhettük az egyes feladatok által adott élményeket. A többi résztvevő nyelvtanár kollégával közösen eljátszott pár-, csoport-, és szituációs játékok lehetővé tették, hogy széleskörű szakmai gyakorlatot szerezhessünk, és a csoportdinamika kezelésének új technikáiba is betekintést is kaptunk.

Nagyon kellemes feltöltődést adott a sok-sok játék, emellett nagyon tanulságos volt megfigyelni ezt a fantasztikus tréner pedagógust munka közben. Minden téren sokat tanultunk tőle! A kreativitást és motivációt ötvöző nyevtanításról könyvet is írt, melyben szintén hatalmas tudásanyagot halmozott fel, de a kurzus során is több száz oldalnyi oktatási segédanyagot osztott meg velünk, melyet már az idei év elején el is kezdtem használni és nagyon tetszik a tanítványaimnak.

A tanórák a tanfolyam alatt reggeltől kora délutánig tartottak, a délutáni szabadidő alatt lehetőségünk nyílt Málta gazdag kultúrájával és természeti szépségeivel művészeti kincseivel megismerkedni. A szárazföldi kirándulások alkalmával felfedeztük Mdina középkori városát, egy limoncello manufaktúrát, Valletta fővárost és Marschaxlokk halászfalut. A képző által szervezett programok ideje alatt szoros barátságot kötöttünk a képzés többi résztvevőjével, és közös éttermi vacsoráink során számos helyi specialitást is megkóstoltunk.

Remélem, hogy a jövőben lesz még lehetőségem részt venni hasonló, magas színvonalú képzésen az ERASMUS + program keretében.

További információk

  • Helyszín: Valleta, Málta

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás