Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

vasárnap, 08 október 2023 13:00

Mindfullness in Malta

Írta:

Tanári mobilitás – Kemény Beatrix

  

Gimnáziumunk sikeres Erasmus+ akkreditációjának köszönhetően egy öt napos Recharging Educational Professionals – Mindfullness Upskilling Plan képzésen vettem részt Máltán.
 

Azért választottam ezt a kurzust, mert az elmúlt években mindannyiunk élete drámaian megváltozott. A mindennapi életünkben tapasztalható nyomások miatt sokan úgy találják, hogy mentális egészségünk

hátrányosan érintett. Úgy tűnik, hogy a családunk, a munkánk és a közösségi média elsőbbséget élveznek saját jólétünkkel szemben, és gyakran figyelmen kívül hagyjuk az elménket és a testünkben lezajló folyamatokat. Ennek a kurzusnak az volt a célja, hogy segítsen visszatalálni a normál életbe, megtalálni a nyugalmat, a boldogságot és a mindfullnest beépíteni a napi rutinunkba.

A képzésen három német kollégával ( egy nő és két férfi ) vettem részt. A képzést Chris angol anyanyelvű tréner tartotta, aki a kurzust kreatívan és gördülékenyen vezette. Rengeteg mozgásos stresszoldó feladatot ismertünk meg, amelyeket a testnevelés óráimon a gátlások feloldására is tudok majd használni.

A tanfolyam 5 napjából a harmadik napon egy közös kiránduláson vettünk részt Vallettában az iskola egy másik csoportjával. Így a kiránduláson egy igazán nemzetközi csapatban lehettünk, ahol jó hangulatban tudtunk ismerkedni, beszélgetni és az angol nyelvet is gyakoroltuk.

A kurzus minden napját a rugalmasság és az igényekhez, céljainkhoz való alkalmazkodás jellemezte. A gyakorlati dolgok ( jóga, thaichi stb. ) használatát elméleti oldalról is megközelítettük, megismertük a legfontosabb szakirodalmat, a vezető módszertani szemléletet is a témában.

A számomra leghasznosabb két gyakorlat a jóga és a thaichi volt. Ezt a kettőt biztos be fogom építeni az óráimba. 

A képzés előnyei:

  • Málta széleskörű kulturális kínálata. Comitto, Gozo, Valletta, stb.
  • a kurzust vezető felkészültsége, rugalmassága, amely teljes mértékben a tanfolyamon résztvevő kollégák igényeihez igazodott.
  • folyamatos reflektálás a gyakorlatokra
  • a tanult technikák saját tervezésbe való beépítése
  • tudásmegosztás
  • kis létszámú csoport

A képzés hátrányai:

  • a kurzuson velem együtt 4 résztvevő ( 3 német ) volt, így a nemzetköziesítés csak a közös kiránduláson valósulhatott meg

Összességében elégedett vagyok az általam választott tanfolyammal, mert sok új ismerettel tértem haza.

 A képző Intézmény: Alpha School of English https://alphaschoolmalta.com/

További információk

  • Helyszín: Málta

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás