Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

kedd, 10 október 2023 18:20

Body-Mind-Nature Connection

Írta:
tengeri kajak tengeri kajak

2023. augusztus 6-12. között Spanyolországban, Alicante városában vettem részt egy egyhetes kurzuson a PMS Erasmus Plus szervezésében, a  Body-Mind-Nature connection: WellBeing for a fully awareness and healthy lifestyle. Outdoor and environmental sessions.
A kurzus vezetője, Helena, egy fiatal, spanyol nő volt, aki nagyon jól tudta képviselni az általa tanított wellbeing szemléletet.  A csoport létszáma nagy volt, 35-en voltunk. A hasonló szakos, és mozgást kedvelő csapatnak köszönhetően, jó hangulatban telt az együtt töltött idő. Sőt a kapcsolatépítés az órákon kívül a délutáni és esti órákban is folytatódott. Így sokat megtudtunk egymás iskoláiról, tanítási, tanulási módszereiről, a hasonló erőfeszítésekről, amelyek a jelen kihívásaiból adódnak. A résztvevő csapat nagyon színes volt, testnevelők, nyelvtanárok, de természettudományos tárgyakat tanítók is voltak a csoportban. A nemzetköziséget a magyar, svéd, cseh, lengyel, olasz, német, francia és a népes ír csoport képviselte.

A képzés beltéri központja az Eurostars Lucentum Hotel volt.  Ami egy impozáns belvárosi hotel, szemben a híres piaccal. Itt zajlott az elméleti képzés. Az outdoor tevékenységhez a Costa Brava híres fehér homokja, és a kék tenger adta a helyet.

A résztvevők szállásai általában a belváros környező utcáiban voltak. Így egy-egy tengerparti reggeli mozgás után, az átöltözésre is volt lehetőség. A szállásom 20 perc sétára volt a hoteltől, nem messze a bikaviadal arénájától. Olyan szerencsénk volt, hogy a képzés alatt koncert volt az arenában, amire a csapatból többen is vettünk jegyet, így azt is meg tudtuk nézni.

A napokat általában vagy a hotelban vagy a tengerparton kezdtük, és az egészséges reggeli is része volt a képzésnek, és a képzési díjnak. Elgondolkodtató volt és tapasztalatból mondhatom, hogy eredményes, hogy a cukormentes étkezést követően, mennyivel hatékonyabbak voltak az óráink. Az étkezéseinket megbeszéltük, és dietetikai szempontból is elemeztük.

A testmozgás is része volt a napoknak. Sokat gyalogoltunk. Megismertünk olyan feladatokat, amelyek mozgás közben mindkét agyféltekét megmozgatják, ezért nagyon hasznosak és fejlesztő hatásúak, ráadásul szinte bármilyen óratípusba beépíthetők. Általában 8-tól 13:00-ig tartottak a foglalkozások. Jellemző volt a változatosság.

A nevezetességek megismerése is része volt a képzésnek.

A képzés fókuszában a jóllét volt, amit a légzés, táplálkozás, mozgás, a szabad alkotás tudatossá tételével képesek lehetünk elérni. Ez pozitívan hat a személyiségünk alakulására, és egy kiegyensúlyozottabb, hatékonyabb létezést tesz lehetővé.

Magó Kinga

További információk

  • Helyszín: Alicante/Spanyolország

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás