Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

kedd, 10 október 2023 21:05

Egy sziget, ezer élmény – angol nyelvtanfolyam Máltán

Írta:

Július 17-22. között a jelentős történelmi múlttal rendelkező máltai fővárosban, Vallettában vettem részt egy továbbképzésen, amely az angol nyelvi kompetenciák fejlesztésére fókuszált.

Az általam választott Erasmus+ képzés elsődlegesen a tanárokat és az oktatásban dolgozó háttérszemélyzet tagjait célozta meg. A tanfolyam az Easy School of Languages nyelvoktató intézmény szervezésében valósult meg, ahol kellemes légkör és felkészült tanárok várták a világ minden tájáról érkező, tanulni vágyó embereket. Az előzetesen megírt online teszt alapján a haladó csoportot jelölték ki számomra, ahol a tudásszintemnek megfelelő társakkal kerültem össze, így a közös tanulás rendkívül gördülékeny és produktív volt. A kurzus során egyaránt hangsúlyos volt a verbális kommunikáció gyakorlása és a nyelvtani ismeretek bővítése. Különféle írásbeli feladatok során az angol nyelv mélyebb megismerése és belső struktúrájának, logikájának feltárása került előtérbe, még a szóbeli szituációs gyakorlatok alkalmával a spontán beszéd képességének fejlesztése és az önkifejezés komplexebb metódusainak elsajátítása volt a cél. A nyelvtanulást a változatos munkaformák és módszerek hatékony alkalmazása is segítette, ezáltal színesebbé és élvezetesebbé váltak a foglalkozások, illetve ennek révén közvetlenebb kapcsolat alakulhatott ki a résztvevők között.

A máltai nyár kifejezetten forró napjain a tanulás mellett a kikapcsolódásra, feltöltődésre és különféle kulturális programokra is jutott idő, így rendkívül tartalmasan és hasznosan telt el számomra ez az egy hét, és rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodtam az ott eltöltött idő alatt. Köszönöm szépen mindazoknak a közreműködését, segítségét, akik lehetővé tették számomra, hogy részt vegyek ezen a tanulmányi úton.

További információk

  • Helyszín: Valletta

Új hozzászólás