Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

szombat, 04 november 2023 16:53

Fluency and English language development for educational staff

Írta:
A máltai csoporttársaim (én jobb szélen) A máltai csoporttársaim (én jobb szélen)

Képzés neve: Fluency and English language development for educational staff

Képzés ideje: Málta 2023. 10.02.-06.

A képző intézmény neve: Executive Training Institute

2023. október elején vettem részt az Erasmus+ KA1 máltai mobilitásán. Intézményünkben ebben az évben valósult meg először Erasmus tanárképzésen belüli mobilitás.

Máltán az ETI képzőjében tanultam egy hétig. Iskolám támogatta a képzésen való részvételt és a kijutást is, ez különösen fontos volt, mivel meg kellett oldani a helyettesítésemet a tanulás hetében. Mindenképpen nyelvi képzésre szerettem volna jelentkezni, így örömmel vettem tudomásul, hogy A2-es nyelvtudással is lehet pályázatot írni. A fő cél a kommunikációm javítása volt, szókincsbővítés, az angol nyelv használatának gyakorlása nyelvi környezetben. Máltára azért esett még a választásom, mert a hivatalos nyelvük a máltai mellett az angol, így biztosan tudtam, hogy az iskola falain kívül is fejleszthetem a nyelvismeretemet.

A képzés előtt szintfelmérés volt, ezért velem egy szinten lévő tudással rendelkező csoporttársakkal kerültem össze. Két lengyel, két német származású kolléga vett körül. Nagyon jó volt velük párban és csoportban dolgozni. A képzés jól szervezett volt, első naptól kezdve pontosan tudtuk a képzés menetét. Lehetőségünk volt a csoporttársakkal együtt az iskola szervezésében városnézésre, kirándulásra menni. Ez különösen hasznos volt a nyelvgyakorlás miatt, mert a résztvevők itt is angolul beszélgettek, és az egyedül érkezők is segítséget, társaságot kaptak. A tanfolyamon egy kedves, türelmes oktatóval dolgoztunk, aki igyekezett mindenkire figyelni, mindenkinek segíteni. A National Geographic pre-intermediate szintű könyvéből tanultunk. Ez itthon is beszerezhető, sok színes képpel, érdekes cikkel rendelkezik.

Számomra meglepő volt, hogy a kezdeti nehézségek után milyen „jól ráállt a fülem az angolra”, a hét végére már sokkal bátrabban beszéltem a képzésen, és azon kívül is. Ha lehetőségem lesz rá, szeretnék kéthetes képzésen is részt venni, mert most azt éreztem, jó lett volna még egy hét a tanulásban.

Nekem nagyon sokat adott ez az egy hét. Bebizonyosodott, hogy boldogulni tudok egy idegennyelvi környezetben, elvégeztem egy 25 órás kurzust idegennyelvi oktatóval. Magabiztosabb lettem, itthon motiváltabban folytatom a nyelvtanulást. Bátrabban kommunikálok az itthoni anyanyelvi lektorokkal az iskolámban.

További információk

  • Helyszín: Málta

Új hozzászólás