Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

csütörtök, 09 augusztus 2018 15:24

A mai francia társadalom megértése + A humor franciaórán_2018.07.30-08.03

Írta:
  • Helyszín: CAVILAM - Vichy - Franciaország

Egy délelőtti és egy délutáni modulon vettem részt, a délelőtti címe "A mai francia társadalom megértése", a délutáni pedig a "Humor franciaórán" volt. Ezen kívül egy frankofón költészetről, társadalmi-politikai vonatkozásairól szóló konferenciát hallgattam. Lehetőségem volt a szakterületemen is bővíteni a tudásomat az "Egyszerű digitális eszközök a nyelvórákon" kurzuson. Ezen kívül a francia mint idegen nyelv könyvkiadóival is találkozhattam, kaptam tanári kézikönyvet, és a Francia Intézet előadását is meghallgattam.

Tágult a világlátásom, jobban megértettem a francia társadalmat, történelmet, kultúrát. Sok érdekes embert ismertem meg a világ minden tájáról, mexikói, indiai, német, spanyol, francia kollégák barátságát nyertem el. Megismerhettem az ő világukat, szemléletmódjukat, vihettem Magyarország jó hírét. A legújabb nyelvi jelenségekkel, és digitális segédanyagokkal ismerkedtem meg.

Másodszor jártam Vichy-ben továbbképzésen, és ismét maximálisan elégedett vagyok a képzéssel, a továbbképző tanáraimmal, a légkörrel, a helyszínnel. 

Remélem, hogy az idei tanévben is nagy hasznát veszik diákjaim, kollégáim és küldő intézményem /Hunfalvy SZG, Budapest/ a megszerzett tudásomnak, tapasztalataimnak és nagyban fejlődő készségeimnek.

Új hozzászólás