Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

csütörtök, 19 december 2019 19:27

Hogyan írjunk KA1-es pályázatot

Írta:
  • Helyszín: Kréta

Hogyan írjuk KA1-es pályázatot?!

Idén ősszel egy hetet töltöttem Krétán egy Erasmus+ program keretében, az Ifel (Institut für europäische Lehrerfortbildung) Intézet szervezésében.

A képzésen betekintést kaptunk az Európában elérhető oktatási pályázatok rendszerébe, struktúrájába. Csoportokban konkrét pályázati témákat dolgoztunk fel és terveztünk meg.  A közel 40 fős csoportban 8 különböző projekt készült el, így számos ötletet kaptunk.

E mellett az interkulturális különbségek, nehézségek és konfrontációk legyőzéséhez kaptunk stratégiai segítséget. Számos olyan játékkal, szituációs gyakorlattal ismerkedtünk meg, amik a kulturális különbségek kezelését, oldását segítik.

A program során megismerkedtünk a német és az osztrák oktatási rendszerrel, és képet kaptunk arról, hogy ott milyen igények merülnek fel két és többoldalú partnerkapcsolatokra.

A tanfolyam mellett az Intézet több kulturális programot is szervezett.  Bejártuk Herakliont, megismerkedtünk a krétai konyhával, és ellátogattunk Knossosba.

Esténként egymás országaival, régióival ismerkedtünk vidám vetélkedőkben.

Összességében egy  érdekes és tartalmas hetet töltöttem Krétán, ahol a múlt és a jelen, a görög és a török kultúra keveredik. A kulturális élmények mellett  felfrissíthettem német nyelvtudásomat is.

Új hozzászólás