Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

péntek, 03 január 2020 06:25

„Italian culture course”, Porta d’Oriente, Otranto

Írta: Balga Nóra
  • Helyszín: Porta d’Oriente - Otranto - Olaszország

2019 nyarán vettem részt az otrantói Porta d’Oriente nyelviskola olasz kultúra kurzusán.

A kurzus során megismerkedtünk Dél-Olaszország, szűkebben pedig Puglia, Sorrento régió ünnepeivel, szokásaival, hagyományaival. A kurzus során volt szó, a dél-olasz táncról, a pizzicáról, az olívaolaj-készítés történetéről és módszereiről, a mindennapi életről, a maffiáról, illetve a femminielli-kultuszról a régióban.

A kurzusnak részét képezte emellett az elmélyülés az olasz nyelvtan bizonyos témaköreiben, az egyes csoportoknak megfelelő szinten. A mi csoportunk vagy olasztanárokból, vagy az olasz nyelvet igen magas szinten ismerő személyekből állt, így az olasz nyelvtan finomságait sajátíthattuk el. Külön öröm volt, hogy az első órán a tanárunk megkérdezte, hogy mik azok a nyelvtanok, amelyekkel foglalkozni szeretnénk a két hét során, így mi is aktívan részt vehettünk a tanterv összeállításában. Így volt igazán hasznos a kurzusnak ez az eleme.

Emellett egy alkalommal végiglátogattuk Otranto és a környező települések nevezetességeit, a meglátogattunk egy olívaolaj-készítő műhelyt, illetve részt vettünk egy utcabálon is, ahol a helyiekkel együtt táncoltuk a korábban elsajátított pizzica nevű táncot.

Az órák után pedig a csoporttársainkkal közösen ebédeltünk, strandoltunk, esténként pedig Otranto városban vacsoráztunk, vagy ittunk egy aperolt. Mindezt igazi hamisítatlan olasz közegben a tengerparton.

Összességében a kurzus a tavalyi nyaram legjobb programja volt.

Új hozzászólás