Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

szerda, 07 szeptember 2022 13:51

Spanyol nyelvtanfolyam Cádizban

Írta:

2022 augusztus 15-19-ig vettem részt a K2 Internacional spanyol nyelviskola Intensive spanish course és Spanish culture kurzusain, Cádizban.

A tanítási hét során napi 5 tanórát töltöttünk spanyol nyelvtanulással – különböző szinteken –, majd ezt követően minden délután egy kultúra kurzuson is részt vehettünk. Mivel a hetet egy szintfelmérő teszttel kezdtük, ezért mindenki a szintjének megfelelő csoportban kezdhette meg a nyelvtanulást. Esetemben ez A2 szinten jelentett.

A tanárom, Pilar Morilla kiváló nyelvoktató volt, az órái érdekesek, interaktívak és fejlesztőek voltak, minden percét élveztem. Pilar drámapedagógiával foglalkozik, így az órák is ennek a szellemében teltek, rengeteget beszéltünk.

A kultúra órákat Maria Saiz Ortega tartotta. A foglalkozások során nem csak a spanyol kultúra ismeretére jutott idő, hanem a részvevő diákok országainak sajátosságait is megbeszéltük, sztereotípiák, gasztronómia és szokások témákban.

A képzési hét során szerda délután ellátogattunk a helyi piacra, ahol az andalúziai gasztronómia egyes elemeivel volt lehetőségünk megismerkedni. Ez volt az egyetlen iskolán kívüli szabadidős program, ami egy kicsit összerázta a csapatot, ezért sajnáltam, hogy nem volt belőle több. Nekem egy kicsit hiányzott egy szervezett séta Cádiz városában, ahol megismerkedhetünk a városka nevezetességeivel. Ilyenre sajnos nem volt lehetőségem, de egyénileg szerveztünk városnéző túrákat a csoporttársakkal, illetve egy nap Sevillába is ellátogattunk, amit mindenképp ajánlok mindenkinek.

A délutáni programokat tekintve, felár ellenében szabadon választható volt flamenco, jóga vagy szörf kurzusokon való részvétel, én a lehetőségek közül az utóbbit választottam, ami annak ellenére, hogy egy másodpercre sem sikerült fennmaradnom a deszkán, mindenképp életre szóló élmény lesz.

Az elhelyezés kiváló állapotú apartmanokban, vagy fogadó családoknál történik, én egy közös apartmanban laktam három másik csoporttársammal együtt. A lakás a város közepén helyezkedett el, két perc sétára az iskolától. A szokásos felszerelésen kívül ágynemű, mosógép és vasaló is volt az apartmanban.

Egyetlen negatívumként csak azt tudnám megemlíteni, hogy mivel a kurzusok folyamatosak, és a diákok különböző időtartamokra érkeznek – 1 héttől akár 5 hónapos időtartamra is – ezért nem igazán alakult ki csapat, új belépőként kicsit nehéz volt integrálódnom az én belépésemet megelőző néhány hétben már összeszokott csapatba.

További információk

  • Helyszín: Cádiz

Új hozzászólás