Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

vasárnap, 25 szeptember 2022 18:08

MÓDSZERTANI TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS, MADRID

Írta:

2022 nyarán lehetőségem nyílt az AIL Madrid nyelviskola szervezésében a spanyol fővárosba utazni és egy rendkívül motiváló tanárképzésen részt venni.

Az iskola Madrid egyik legszebb negyedében, a Retiro park szomszédságában található. Nagyon jól felszerelt, kellemes termekkel és közösségi terekkel rendelkezik, így öröm a tanulás és könnyű az ismerkedés a tanfolyamon résztvevő kollégákkal.

A szervezők mindent megtettek, hogy az adminisztráció gördülékenyen menjen és kellemesen érezzük magunkat a képzés alatt. A vezetőség rendkívüli előadókat talált: minden nap két oktatóval találkoztunk és mindegyikük lelkes és motiváló órákat tartott. Ismerkedtünk infográfiával, kaptunk anyagot a DELE vizsgákra való felkészítéshez, volt kreatív írás óránk, néhány nyelvtani és szókincsfejlesztő előadás és a végén szórakozás is: megtanultunk szabadulószoba-játékot készíteni és egyéb logikai játékot a nyelvtanításban alkalmazni.

Délutánonként városnéző sétákon vehettünk részt, így a csoport együtt látogatott el a Plaza de Españára, a Debod Templomhoz vagy a Reina Sofía Múzeumba.

A profi módszertani képzésen, a motiváló előadókon és a főváros alapos megismerésén túl a csoporttársakkal való ismerkedés is hatalmas élmény volt, hiszen sok diák érkezett Európán kívül Latin-Amerikából is.

Élményekkel és energiával feltöltődve értem haza. A tanév során tanítványaimnak és kollégáimnak is érdekes és hasznos tudásról, kalandokról fogok tudni beszámolni.

További információk

  • Helyszín: Madrid, Spanyolország

Új hozzászólás