Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

kedd, 23 május 2023 20:20

Alicante

Írta:

A pécsi Cserepka Iskola testnevelő tanáraként az Erasmus+ program keretében 2022. októberében 10 napot  tölthettem Alicanteban, ahol az outdoor recreation, fitness and nature for a healthy lifestyle in alicante (spain)kurzuson vettem részt a  kollégámmal.

A tanfolyam élvezetes és jól összeállított volt. Egész nap kint voltunk a szabadban. Voltunk túrázni a hegyekben és a tengerpart mellett, edzettünk a szabadban különféle sporteszközökkel, jógáztunk a napfelkeltét várva, sup-oztunk a tengeren, illetve megismertem a pelota nevezetű játékot. 

Régi vágyam teljesült ezzel a kurzussal: nyelvtudásom fejlesztése mellett alkalmam nyílt a gyönyörű Alicante alaposabb megismerésére is. Főzőleckét is vettünk, egy spanyol hölgy  vezetésével, elvitt minket a piacra, együtt bevásároltunk, majd együtt elkészítettük a  tradicionális halas paillát  amit utána el is fogyasztottunk. A kurzus zárásakánt, áthajóztunk egy közeli szigetre és egész nap azt jártuk be , amit hamarosan természetvédelmi területnek nyilvánítanak majd. 

Nagyon jó lehetőségnek tartom az Erasmus+ programot, örülök, hogy részt vehettem benne. Sokat tanultam, kicsit megismerhettem a spanyol virtust, feltöltődtem, csakis ajánlani tudom minden pedagógus kollégának.

Iskolánk honlapjának Erasmus oldala: https://cserepka-janos.baptistaoktatas.hu/erasmus-hirek-2022.

További információk

  • Helyszín: Alicante

Új hozzászólás