Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

hétfő, 11 szeptember 2023 15:38

Gamification and Game Based Learning kurzus Barcelonában

Írta:

Augusztus 13 és 19 között vettem részt életem második Erasmus Plus képzésén, ezúttal Barcelonában. A kurzust a horvát Pricalica képző szervezte. A résztvevők, egy portugál kollégától eltekintve mind magyarok voltak. Volt köztünk magyart, informatikát, földrajzot, angolt, németet tanító kolléga, illetve gyógypedagógus is, így a játékokat, feladatokat rendkívül sokrétű módon tudtuk értelmezni és végrehajtani, új nézőpontokkal ismerkedhettünk meg. Trénerünk, Elena amerikai volt, aki energikus stílusával mindenkit lehengerelt, az órák nagyon jó hangulatban teltek.

A hét első felében improvizációs és csapatépítő játékokat játszottunk, majd kielemeztük őket és megbeszéltük, melyiket hogyan tudnánk adaptálni a tanóráinkra. A játékok során sokszor sikerült kilépnem a komfort zónámból, olyan dolgokat is eljátszva, amikre soha nem gondoltam volna, hogy képes vagyok, úgy, hogy közben nagyon jól éreztem magam. A hét második felében IKT eszközöket is használtunk, köztük a Chat GPT-t és a Plickers-t, amit végig is játszottunk mindannyian. Készítettünk társasjátékot, „találtunk fel” rossz tulajdonság vírusokat projektmunkában, készítettünk „élő” képeslapokat és megismerkedtünk a process drama fogalmával is.

A tanórák vasárnaptól szombatig tartottak, csapatépítő közös kirándulásunk alkalmával pedig a csodálatos Montserrat-ra látogattunk el. A hegytetőre kis fogaskerekű vasút jut fel, ahonnan fantasztikus látvány tárul elénk, ellátni egészen a Pireneusokig. Számomra ez volt a kint töltött hét fénypontja, de emellett is rengeteg gyönyörű dolgot láttam a Casa Mila-tól kezdve, a La Rambla-n át a Tibidabo hegyig, csak hogy néhányat említsek.

Összességében mind a képzés mind a város felülmúlta minden várakozásomat: nagyon sok hasznos dolgot tanultam, megismerkedtem több rendkívül inspiráló tanárkollégával, akikkel sok ötletet cseréltünk és persze Barcelonát is fel tudtam fedezni annak különleges épületeivel, egyedi atmoszférájával és persze finom konyhájával.

Nagyon hálás vagyok, amiért részese lehettem ennek a varázslatos élménynek és köszönöm mindenkinek, aki ezt lehetővé tette számomra.

Dobóczki-Szóda Réka

Dunakeszi Szent István Általános Iskola

https://dunakeszi-szentistvan.hu/erasmusplus

További információk

  • Helyszín: Barcelona

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás