Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

hétfő, 25 szeptember 2023 20:21

Barcelona 2023

Írta:
Barcelona 2023. Barcelona 2023. Kinga Magyar

Mindenki különleges

„We are all special” – ERASMUS + tanártovábbképzés

 

2023. augusztusában egy hetet Barcelonában tölthettem Erasmus továbbképzés keretében. A téma az inkluzív nevelés (, a különleges szükségletű gyerekek bevonása és bevonódása a tanulási folyamatokba) volt.

A csoportban tizenegyen voltunk, Európa különböző országaiból. Tanárunk a dél-amerikai származású Antonio Torralba nagyon érzékenyen figyelt „hozott kincseinkre”, meglévő tapasztalatainkra és angol nyelvtudásunkra. Épített az általunk ismert és említett esetekre, és széles tájékozottságából egészítette ki, építette tovább azokat.

Különösen tetszett, hogy a tanfolyam minden napján különböző, az iskolai mindennapokban is használható cselekvésen alapuló tevékenységeket próbálhattunk ki. Volt köztük tantermi és szabadtéren alkalmazható feladat is.

Tetszett a kurzus elméleti részében az átlátható felépítés, amelyben a különböző tanulási nehézségek jellemzői mellett a fejlesztés gyakorlati lehetőségei is előkerültek, többnyire eszközhasználati ötletekkel fűszerezve.

Az együtt töltött napok alatt a csoporttagok is egyre közelebb kerültek egymáshoz, többször alakultak érdekes magánbeszélgetések. Jó volt hallani egymás iskolájáról, munkájáról. Öröm volt megismerni egymást.

Nagy élmény volt Barcelona városában barangolni. A tanfolyam elején a képzőnk hasznos tanácsokkal, információkkal látott el. Egyik délelőtt beépített program keretében csoportunkkal ellátogattunk Garcia városrészbe, ahol rövid séta után egy helyi kávézóban kipróbálhattuk a hagyományos katalán konyha néhány különlegességét.

A város elbűvölő, tele kulturális értékekkel, parkokkal, építészeti remekművekkel. A meleget és a városnéző tömegeket el kellett fogadnunk, hisz ez velejárója a nyári hónapokban az ilyen exkluzív célpontoknak.

Hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek az élménynek, tapasztalatszerzésnek.

További információk

  • Helyszín: Antonio Torralba-Barcelona-Spanyolország

Új hozzászólás