Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Szécsi Patrícia

péntek, 19 augusztus 2022 05:55

Drága Barcelona

2022. júliusában lehetőségem volt az Erasmus+ program keretein belül részt venni a Mindfulness for Teachers: a Hand-on Approach egyhetes kurzuson Barcelonában.

Ez a hét olyan volt, mintha egy másik világba csöppentem volna. Elvarázsolt Barcelona gyönyörűsége és művészete. A hatalmas város minden sarkán találkozunk elképesztő épületekkel, parkokkal. Megbújnak az utcák között a híres katalnán művész, Antonio Gaudí bámulatos alkotásai is, mint például a Casa Battló, a Casa Vicens és a Sagrada Familia. Ez utobbi kriptájában még egy katalán szentmisét is végighallgattunk! Volt lehetőségem ellátogatni a Güell Parkba, mely szintén Gaudí nevéhez fűzödik, a neves La Boqueria piacra és a Ciudadela Parkba. Bámulatos élmény volt a Magic Fountain és a flamenkó show is.

A képzés nagyon gyakorlatias volt, de a tudományos, elméleti hátterét is érdekes volt mesimerni, felfedezni. Az órák keretein belül ellátogattunk az egyetem kertjébe és egy jógastúdióba is. Kreatív módon sajátíthattuk el a mindfulness módszereit és azok alkalmazási lehetőségeit a mindennapi életünkben, illetve az iskolában. Úgy érzem, nagyon sok mindennel gazdagodtam az önismeret, életfelfogás és pedagógia terén egyaránt. A hét folyamán számos különböző élményt és érzelmet éltünk át együtt, igazi barátságokat kötöttünk. Talán ezért is volt olyan megható a búcsúzás.

Ez volt életem első utazása Barcelonába és úgy érzem, jobb élményekkel nem is gazdagodhattam volna.