Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

2015. október 04., vasárnap 00:00

Technology in the ELT Classroom, Oxford

Írta:
  • Helyszín: British Study Centres (BSC) - Oxford, Nagy-Britannia
Dino vs. man Dino vs. man

Angol tanároknak szóló technológia kurzuson vettem részt Oxfordban, a British Study Centres-ben, július vége-augusztus elején, két hét időtartamban. Mindössze hatan voltunk a csoportban, négyen Németországból, egy hölgy Spanyolországból és egy fő Magyarországról. Kurzusvezetőnk Paul, aki jó sok technológiai tapasztalattal, humorral és jókedvvel felruházott volt. Minden reggel, amikor megérkezett a terembe, humorral kapcsolódott be a társalgásba.

Az első két napon hangsúlyosan elméleti módszertanokat beszéltünk át, majd utána minden nap Ipaddel a kezünkben dolgoztunk. Megismertünk sok szoftvert, weboldalt, melyek az angol nyelvtanulást és tanítást segítik elő. Minden napra volt valami technológiai és csoport kreativitási próba, melyekkel mélyült az elsajátítás.

Tetszett az iskola szakmai igényessége és kommunikációja. Már a kurzus megkezdése előtt saját tanulás-menedzsment oldalon regisztráltak minket, ami további gazdag lehetőséget biztosított nyelvgyakorlásra, közösségi programokat hirdetett, stb. Ezen a felületen kellett még a kurzus megkezdése előtt otthonról megírnunk egy szintfelmérő tesztet, majd az egy-egy hétvégi értékelő kérdőíveket kellett kitöltenünk.

Az iskola minden nap délutánra közösségi programot hirdetett, amire fel lehetett iratkozni - pl. Pub Tour, de ez csak egy a sokkal érdekesebb kulturális és egyéb programok közül.

Természetesen jól megismerkedtünk az oxfordi sütikkel, kávézókkal, az emeletes buszokkal, a kerékpárkultúrával és a türelmes helyi közlekedéssel. Jómagam családnál szálltam meg, ahol leginkább ugyanilyen státuszban lévő francia kollégával tudtam a legjobbakat beszélgetni.

Ahogyan hirdeti magát a kurzus, főképpen angol nyelvtanároknak hasznos, akik nem riadnak vissza a technika használatától. Jó a kurzus azoknak is, akik nem nyelvszakosok, de saját órájukon szeretik alkalmazni a technológiát, és tényleg tudják az angolt az iskola által kért szinten - nem nyelvkurzus, de kiváló nyelvgyakorlási lehetőség.

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás