Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

2018. február 21., szerda 09:52

Modern brit kultúra Londonban

Írta: Lienhardt Krisztina
  • Helyszín: British Study Centres - London - Anglia
Londoni csapat Londoni csapat

2017. július 17-28. között részt vettem az Erasmus+ mobilitási projektben. Londonban a British Study Centres kéthetes, Modern British Culture című kurzusát választottam. A főváros festői városrészében található Hampstead School of English méltó környezetet biztosított a tanártovábbképző tanfolyam számára, melyre 3 különböző kontinensről érkezett a 7 fős, tanulni vágyó angoltanár csapat.

Választott kurzusom a mai élő angol nyelvet, nyelvhasználatot a hétköznapi brit kultúra egyes szeletének összefüggésében kívánta bemutatni. A két hét során hasznos, naprakész információkat kaptam például a Brexit társadalmi vonatkozásairól, de arról is, hogy miből él és adózik-e a királynő. Különösen izgalmas volt számomra az egyes társadalmi osztályokra jellemző ízlés elemeit feltáró dokumentumfilm megtekintése, órai feldolgozása.

Rendkívül érdekesnek és hasznosnak találtam, hogy a kurzus kitért az angol nyelv tájszólásainak bemutatására is. Tanultam néhány szlenget, számos új kifejezést és jegyzeteltem mindent, fotóztam.

Tanárunk, Jilly Taylor lelkes, elkötelezett tanár volt, lehetőséget teremtett nekünk arra, hogy egymással módszertani ötleteket cseréljünk, néhányat ki is próbáltunk. Megerősített abban, amit jól csinálok és új eljárásokat, módszereket is mutatott.

A foglalkozások egy része külső helyszínen zajlott.  A tanfolyam elején közösen döntöttünk arról, hogy mit szeretnénk látni, így esett egyik választásunk például a közeli Hampstead-ben található klasszicista Kenwood House-ra, Lord Mansfield családi nyaralójára. Kirándultunk Brightonba, Canterburybe, sétáltunk a doveri fehér sziklák tetején. Mindeközben természetesen beszéltünk, beszélgettünk, tapasztalatot cseréltünk egymással.

Összességében elégedett vagyok, a kurzus a várakozásaimnak megfelelt, tartalmas két hetet tölthettem Londonban.

 

Az Óbudai Árpád Gimnázium Erasmus+ honlapja az alábbi címen érhető el: http://www.arpadgimnazium.hu/erasmus-plus/

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás