Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

2018. augusztus 01., szerda 07:32

Tanfolyam Londonban, avagy egy álom vált valóra...

Írta: Modor Melinda
  • Helyszín: IH International House - London - Egyesült Királyság
London Eye London Eye

Iskolám, a Budapest XIII. Kerületi Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskola, több külföldi mobilitás programban is részt vett az elmúlt években, de nekem első alkalommal volt lehetőségem KA1-es Erasmus+ program keretében külföldön tanulni. Számos kurzusleírás tanulmányozása után az International House London tanfolyamát választottam, melynek keretében két hétig a Covent Garden mellett lévő nagyon színvonalas iskolában a Practical Teacher módszertani továbbképzésre jártam.

A kurzuson 12 résztvevő (olasz, portugál, orosz, brazil, német, lengyel, holland) tapasztalt tanárral dolgoztunk azon, hogy minél több gyakorlatban is hasznosítható feladatot tanuljunk és próbáljunk ki közösen. A tanár tréner, Nora, zseniális órákat tartott és mind az olvasott-, hallott szövegértés, beszédkészség és írás területén alkalmazható feladatokat próbáltunk ki.

A tanfolyamon résztvevő összes kolléga nagyon aktív volt és vidáman, motiváltan jó légkört teremtve telt el a két hét. Az iskolában rendelkezésre állt egy teljesen felszerelt könyvtár és kaptunk 100 oldal ingyenes fénymásolási kártyát, amit fel is használtam és igyekeztem olyan feladatokat másolni, melyeket később az iskolám angol munkaközössége tud majd használni.

A tanulás mellett számos múzeumba és galériába látogattam el. Az iskola ’Social Program’ keretében javasolt szervezett programokat. Ezek közül a buszos városnézést, egy musical megtekintését és a British Library, valamint a National Portrait Gallery programokat választottam.

Szállás tekintetében ’homestay’ opciót választottam, mert szerettem volna egy angol családdal együtt lakni. Kilburn városrészben egy ír házaspár látott vendégül. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, biztonságos és tiszta otthonukban nagyon kényelmes szobát kaptam.

Új hozzászólás