Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

2018. szeptember 09., vasárnap 18:57

Life in Britain - Bringing Culture to the Classroom

Írta:
  • Helyszín: International House - London - Nagy Britannia
English Cream Tea English Cream Tea

Life in Britain

2018. január 07-20-a között a londoni International House vendégszeretetét élvezhettem. A Budapesti Gépészeti SZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a ’Kultúra mint eszköz a tanulói attitűd fejlesztésében’  című pályázatával az angol nyelvtanároknak teremtett lehetőséget a továbbképzésre. A pályázatban megjelölt cél eléréséhez a ’Life in Britain’ kurzust találtam a legmegfelelőbbnek, és úgy gondolom, jól is döntöttem.  Az iskola világszerte elismert képző intézmény, Brazíliából, Lengyelországból és Magyarországról érkezett diákok alkották csoportunkat.

A színvonalas, minőségi képzés során korszerű módszereket használtak, életszerű feladatokon alapultak az órák, átlátható és strukturált tematikát készítettek a két hetes tanfolyamra. Színes, változatos, hasznos témákkal, érdekes feladatokkal dolgoztuk fel a brit kultúra témakörét. A tematika többek között a brit konyhát, a művészetet és építészetet, az angol humort, a pub kultúrát, Shakespeare-t, a királyi családot foglalta magába.

A megszerzett ismereteket, anyagokat kiválóan tudom használni a tanóráimon, és valóban elősegíthetem azt, hogy diákjaim nyitottabbá váljanak az idegen, az ismeretlen befogadására. A tanórán használt anyagokat, videókat, hanganyagokat megkaptuk, így a munkaközösség tagjaival is meg tudtuk osztani.

Az iskola által szervezett szabadidős programok remekül kiegészítették az órán tanultakat, sok programot úgy összehangoltak, hogy aznap mentünk megnézni például a Globe Színházat, amikor Shakespeare volt a témánk. De bejártuk az Operaházat egy backstage túra keretében, voltunk balett előadáson, megnéztünk a Piccadillyn egy színdarabot, elmentünk a Sky Gardenbe, ahonnan csodálatos kilátás nyílt Londonra. Emellett természetesen mindenki magának is szervezett programokat, így jutottam el a Harry Potter stúdióba, London legnagyobb virágpiacára, a Dickens Múzeumba, Victoria&Albert Múzeumba és még sok csodaszép és érdekes helyre.

Életre szóló két hét volt ez, mely nagyban hozzájárul a nyelvi kompetenciám szinten tartásához, fejlesztéséhez, az angol nyelvtanítás módszertani készletem és a brit kultúra ismereteim frissüléséhez.

Nagy Katalin

angol nyelvtanár

Új hozzászólás