Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

2018. október 26., péntek 20:41

Nyelvtanfolyam Brightonban

Írta: Vavrovics Máté
  • Helyszín: English Language Centreben -Brighton-Egyesült Királyság

2018. augusztus 6-tól 17-ig a brightoni English Language Centreben vettem részt egy két hetes, intenzív angol nyelvkurzuson. Mint megtudtam, az iskola nem ok nélkül örvend nagy népszerűségnek és elismertségnek az angolul tanulni vágyók körében, bár annak kurzuskínálata jóval túlmutat az egyszerű nyelvtanuláson.

A kurzus első napján minden újonnan érkezett hallgatóval tesztet íratnak, amely egy nyelvhelyességi, szövegalkotási, szövegértési, valamint egy élőbeszédes, személyre szabott interjúból áll. A teszten elért eredmény alapján kerülnek összeállításra a tanulócsoportok. Az általam foglalt kurzus napi négy tanítási egységet foglalt magában, ezek közül az első kettő a nyelvtanulás mind a négy aspektusát hivatott erősíteni, a harmadik a beszélt nyelvi kompetenciákra fókuszát, míg a negyedik blokk elsődlegesen az írott nyelvvel foglalkozott, azon belül is a szövegértési-valamint szövegalkotási készségeket helyezte a középpontba. Az iskola minden oktatójában, akiket ebben a két hétben ismertem meg, kompetens, emberséges és felkészült kollégákra leltem. Élmény volt tőlük tanulni.

Az iskolát a teljes oktatási tevékenység, valamint a hallgatókkal való foglalkozás során nagyfokú professzionalizmus, valamint precizitás jellemezte: mindig volt megszólítható és elérhető beszédpartner az intézmény részéről, sosem éreztem magamat egyedül, vagy bizonytalanul.

Külön kiemelném, hogy a nyelviskolai oktatás megszervezésén túl az intézmény nagy hangsúlyt fektetett a hallgatók tanórai kereteken kívüli szocializálására is, szinte minden délután volt lehetőség valamilyen, az iskola által külön erre a célra foglalkoztatott munkatárs által összeállított programon való részvételre. Ilyen alkalmak során ismerkedtünk meg Brighton belvárosával, jutottunk el Londonba és Cambridgebe, vagy láthattuk Orwell Állatfarmját a helyi színtársulat hihetetlenül színvonalas előadásában.

Nagyon jó élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam ebben a két hétben, a nyelvtudásom érezhetően, nagy mértékben fejlődött. Köszönet a lehetőségért!

Az intézmény képes beszámoló blogja az ERASMUS+2018-ról az alábbi linken található.

http://erasmus18.simplesite.com/440262219

 

Új hozzászólás