Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

2015. szeptember 06., vasárnap 00:00

Kommunikációfejlesztés Oxfordban (English for Effective Communication)

Írta: Gábor Melinda
  • Helyszín: Lake School of English - Oxford, Nagy-Britannia

2015. augusztus 2-14.

Köszönet az Erasmus+ pályázati lehetőségnek és a Tudomány Nyelviskolának, hogy két hetet Oxfordban tölthettem egy kommunikációfejlesztő tanfolyamon.

Mivel a Nyelviskolában az adminisztratív feladataim nagy része migráns hallgatók képzésével kapcsolatos, a munkámhoz elengedhetetlenül szükséges a megfelelő szintű angol nyelvtudás.

A kéthetes tanfolyam során a kommunikációs készségeim fejlesztésén túl rengeteg interkulturális ismerettel lettem gazdagabb.

A Lake School of English által szervezett kurzuson egy komplex nyelvi és kulturális képzésben volt részem. A képzés felépítése a országismeretek mellett az üzleti- és a mindennapi kifejezések és szófordulatok bővítésére is nagy hangsúlyt fektetett.

A tanórák jól voltak felépítve, izgalmas és nagyon hasznos feladatok váltották egymást.

A tananyagot történelmi nevezetességek megtekintésével is színesítették, és emellett számos lehetőségünk nyílt az iskola által szervezett, vagy ajánlott külön programokon részt venni.

A jó csoportdinamikának köszönhetően a hallgatók között jó baráti kapcsolatok alakultak, így gyakran szerveztünk iskolán kívüli közös programokat.

Köszönhetően az Erasmus+ által biztosított lehetőségnek megismerhetem egy tipikus angol család mindennapi életét, szokásait, életritmusát. Észre sem vettem, hogy mikor jött el az a pillanat, amikor már angolul is gondolkodtam.

Most már lassan két hete, hogy visszatértem Angliából, de a lelkesedésem továbbra is kitartó. Hihetetlen nagy motivációt kaptam ettől az utazástól, és már most a terveimben szerepel, hogy minél hamarabb visszalátogathassak angol nyelvterületre és a megszerzett nyelvtudásomat tovább fejleszthessem. Addig is az utazásom során megszerzett tudást nap mint nap használom.

Köszönet még egyszer mindenkinek, aki hozzájárult ezen nagyszerű lehetőség gyakorlatba ültetéséhez!

Új hozzászólás