Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Salacz Attila

vasárnap, 13 március 2016 00:00

Angol nyelvtanfolyam Oxfordban

A Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium történelem-földrajz szakos tanáraként egy kéthetes angol nyelvi kurzuson vettem részt 2015. augusztus 2-15. között Oxfordban, a The Lake School of English Oxford szervezésében az Erasmus + ösztöndíjprogram keretében.

 A kurzus során több oktatóval közösen sikerült a legkölönbözőbb témákban elmélyülni angol nyelven (utazás, marketing, PR, oktatás, vallás) A csoportos (8-12 fő) foglalkozások jó lehetőséget biztosítottak arra, hogy gyakoroljam az angol nyelvet, valamint új embereket ismerhessek meg a világ különböző ponjairól. A csoport összetétele változatos volt, csoporttársaim Franciaországból, Spanyolországból, Libanonból, Japánból és Lengyelországból érkeztek nyelvet tanulni. Voltak köztük egyetemisták és dolgozó felnőttek is.

Az iskola számos programot szervezett, melyek során lehetőségem volt megismerkedni Oxford történelmi múltjával, kultúrális értékeivel és a helyi szokásokkal. Hétvégi program keretében megismerkedtem Isle of Wight történelmi múltjával és természeti kincseivel.

A tanfolyamon szerzett ismereteket hatékonyan tudom alkalmazni a tanítás során. Az angol nyelvtudásom fejlődésének köszönhetően egyre nagyobb számban építek be idegennyelvű szakirodalmat a tartalomba. Összességében elmondható, hogy a mobilitás során megszerzett ismeretek és nyelvtudás nagy mértékben hozzájárulnak a színvonalas és érdekes tanításhoz.

Örülök annak, hogy részt vehettem a mobilitási projektben és köszönöm mindazok segítségét akik részt vettek a pályázat megírásában. Köszönöm a kurzusokon dolgozó pedagógusok munkáját, akik a magas szintű képzést biztosították, az iskolának a precíz szervezést. Minden pedagógusnak ajánlani tudom a projektben való részvételt.

Salacz Attila