Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

péntek, 04 november 2016 11:01

Actilingua, módszertani képzés Bécsben

Írta: Nemes Kitti
  • Helyszín: Actilingua – Bécs – Ausztria
Deutschlehrerkurs Deutschlehrerkurs

Az ERASMUS + Projekt KA1-es mobilitását megpályázva intézményünk a „Múltam a jelenem, a jelenem a jövőm” című pályázatával elnyerte a lehetőséget, hogy három pedagógus továbbképesztethesse magát.

Ezen pedagógusok közé tartozhatom, szerencsémre. Életem során már több alkalommal volt részem külföldi egyetemen tanulni, ám pedagógusként is nagyon fontos számomra, hogy külföldi tapasztalataim sorát bővítsem.

Nyelvtanárként pedig különösen fontos, hogy új, korszerű módszerekkel tarkíthassam módszertani tárházamat.

A bécsi ActiLingua Academy által felkínált némettanároknak szóló módszertani kurzuson ezt megtehettem.

Két hetet töltöttem Bécs városában, mely telis tele volt élményekkel, új ismeretségekkel. A nyelviskola által felkínált kurzust minden kollégának tudom ajánlani, aki nyitott az újdonságokra.

A két hét alatt rengeteg új tapasztalattal, ötlettel gazdagodhattam, melyhez a nyelviskola által felkínált programok is hozzá járultak. A kurzuson érintettünk számos témát, lehetőséget, mellyel színesíthető a nyelvoktatás: filmek, jelenetek, zene a német, mint idegen nyelv oktatásában, hogyan tudjuk kreatívan tanítani a nyelvtant, hogyan vigyük be a kultúrát az oktatásba. Megismerkedhettünk a bécsi kávéházi kultúrával is a várost járva, valamint egy a nyelvekkel kapcsolatos kiállításon is részt vehettünk oktatónknak köszönhetően.

Nehéz az embernek egy idegen országban, idegen városban, ám a jól megszervezett kurzusok jól is működnek a precizitásnak köszönhetően, amennyiben az ember nyitott a kulturális, kulináris újdonságokra.

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás