Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Megvalósult mobilitások disszeminációi

Burányi Csilla

2017. november 18., szombat 21:50

Holá Barcelona!

Az Erasmus+  programnak köszönhetően 2017 július 31 és augusztus 5 között egy csodálatos hetet tölthettem el egy csodálatos városban Barcelonában. A választásom az Europass iskola által szervezett "Photo and video making in our classroom" cimű tanfolyamra esett. Ennek a tanfolyamnak az volt a célja, hogy betekintést engedjen a kreatív fotó és videó készítés folyamatába, megismertessen bennünket néhány fénykép  és videó kezelő alkalmazással. A fő hangsúlyt az oktatónk Alex a kreativitásra helyezte, gyakorlatokkal, helyszini feladatokkal szinesítette az oktatást. A hét végére már alapszinten tudtuk kezelni a windows movie maker alkalmazását. A csoportomban rajtam kívűl volt még egy magyar lány, egy lengyel és egy török kolléga.

A tanfolyamról feltöltődve,sok új ötlettel érkeztem haza.

 

Az Erasmus+ program keretén belül egy hetet tölthettem el Gloucesterben, az Egyesült Királyságban,2016 júliusában földrajz tanároknak szervezett kurzuson. A csoportomban rajtam kívül volt még egy lengyel egy horvát és egy litván kolléga. A kurzus célja ,hogy megismertessen bennünket a földrajz tanítás modern módszereivel amit később saját tanítási óráinkon kamatoztatni tudunk.

Érkezésem utáni napon elutaztunk  Bath-ba, melynek fürdőkultúrája a római korig vezethető vissza. Második napunkon a közeli Cheltenhambe utaztunk, ahol tulajdonképpen a kurzus zajlott. A hét folyamán itt vettünk részt előadásokon (C.L.I.L. – Content and Language Integrated Learning, The Teaching of Hummanities in British Secondary Schools: The National Curriculum, Materials, Methods, Standards, stb.) és „workshopokon”, ahol a résztvevők bemutatták saját országuk iskolarendszerét, saját bevált módszertanukat, megosztották egymással gondolataikat.

Nagy lelkesedéssel vártam azt a napot amikor Worcesterbe látogattunk egy középiskolába, ahol földrajz órákon hospitáltunk, különböző korosztályú csoportoknál. 

Mivel közel volt Wales, a terven benne volt, hogy  kirándulást tegyünk egy walesi szénbányába, majd Cardiffba.

Utolsó napok egyikén ellátogattunk a közeli Tewkesbury-be, ahol a modern városrendezés szabályaival ismerkedtünk meg..

Nagyon elégedetten, feltöltődve, új ötletekkel és gondolatokkal térhettem haza.  A kurzus struktúrája átgondolt és kiegyensúlyozott volt.