Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Megvalósult mobilitások disszeminációi

Verasztóné Zsiga Orsolya

2019. március 04., hétfő 15:41

Nyelvtanulás Exeterben

2018 júliusában kéthetet tölthettem el Exeterben, Angliában. Mivel iskolánkban én voltam az első, aki az Erasmus+ program keretében elindult, élénk érdeklődés kísérte az utamat kollégáim részéről. Repülővel utaztam Londonba, majd onnan egy hosszas buszút vitt a célhoz. Már a buszon sikerült ismeretséget kötnöm egy olasz hölggyel, aki szintén az IPC által szervezett kurzusra indult.

Tele szorongással vártam a fogadó családdal, az iskolával való találkozást. Tracy és Neil borzasztóan kedves, gondoskodó vendéglátónak bizonyultak, pillanatok alatt feloldották félelmeimet és a két hét alatt nagyon sok bátorítást kaptam tőlük. Hihetetlen volt, hogy már pár nap az anyanyelvi környezetben mekkorát tud lendíteni idegen nyelvi készségeinken.

Better English for Teacher képzésre jelentkeztem. Két csoport is indult a különböző nyelvi szintnek megfelelően. A kurzus szervező nagyon alapos munkát végzett, rengeteg kulturális program, interaktív feladattal igyekeztek képzésünkhöz a lehető legtöbbet hozzá tenni. Kirándulást szerveztek Sidmouth, Bostcastle és Tintagel városába és a Dartmoor-i nemzeti parkba. Ezenkívül volt táncestünk, ahol a Ceilidh táncokat tanulhatunk és ismerkedhetünk. Rengeteg kapcsolat szövődött különböző nemzetiségű - olasz, cseh, francia és német – kollégákkal.

A tanfolyam során a nyelvi ismeretek elsajátítása mellett bepillanthattam abba, miként, milyen módszerekkel történik az angol nyelv oktatása. Számos olyan ötlettel találkoztam a két hét alatt, amelyet a saját tantárgyamra átültetve tudok alkalmazni a tanításom során.

Eredményesnek érzem mobilitásomat, általa nyílt lehetőségem angol nyelv használatom, tudásom biztosabbá válásához. Mindemellett mind szakmai, mind saját személyiségem szempontjából előnyömre vált az ott eltöltött napok.

 Iskolánk Erasmus+ projektjéről bővebben ezen linken olvashattok: Lorántffy Erasmus+