Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Megvalósult mobilitások disszeminációi

Pocsainé Varga Veronika

2019. március 14., csütörtök 09:04

A kiégés ellen irány Barcelona

2018 októberében egy hetet töltöttem Barcelonában az Europass Teacher Academy  által szervezett és lebonyolított Happy teachers for better students tréningen.

Magyarországról hajnalban indul a repülőgép Barcelonába, ezért a megérkezés napja alkalmat szolgáltatott a város feltérképezésére. Barcelona gyönyörű város. Az iskola a központban található, tömegközlekedési csomópontban, jól megközelíthető helyen.

A tréning 5 napos volt, a hatodik napon fakultatív városnézésen vettünk részt. A csoport velem együtt 5 főből állt. Rajtam kívül négy román kolléga vett részt Marta Mandolini mozgalmas, gyakorlatias, jóhangulatú óráin.

A képzés neve önmagáért beszél. A hét folyamán azt kerestük, hogyan tudunk kiteljesedni szakmánkban, hogyan tudjuk a stressz megelőzésével megteremteni az egészséges egyensúlyt a munka és a magánélet között. Így növelve az elégedettségünket és hatékonyságunkat. Amelyik foglalkozást lehetett, az iskola melletti parkban tartottuk, kihasználva a jó időt és a napfény nyújtotta pozitív energiákat.

A mobilitás alatt blogot vezettem, melynek segítségével kollégáim, barátaim követhették éppen mit tanulok, és szabadidőmben merre járok.

https://www.facebook.com/Erasmus-mobilit%C3%A1s-Barcelon%C3%A1ban-431083224086287/?modal=admin_todo_tour

A Barcelonában töltött egy hét alatt sokat fejlődött az angol nyelvtudásom, nyitottabbá, elfogadóbbá váltam.