Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Megvalósult mobilitások disszeminációi

Horváth Gabriella

hétfő, 25 november 2019 17:17

Yorkban jártam!

Erasmus+ pályázatunk keretein belül az angliai York városába utaztam 2018. október 28-án, a York Associates nevű képző intézményhez. A város gyönyörű, és a csokigyár miatt csokiillat szállt a szűk kis utcákon.  

Mivel sok kurzus futott azon a héten (kinn is őszi szünet volt az iskolákban), ezért a mi tanfolyamunk egy kicsit feszítettebb tempót kapott – nem 9-kor kezdtünk reggel, hanem 8 órakor, aminek annyira nem örültem, de egy negyedórás szünettel 12.30 magasságában be is fejeztük a tanulást. Ennek megvolt az az előnye, hogy a csoporttársaimmal minden nap együtt ebédelhettünk, utána pedig jöhetett a városnézés, kulturális kikapcsolódás. York maga egy igazi kis gyöngyszem, bár kifogtam a leghidegebb hetet, ami ebben az időszakban lehetett.

A tanfolyamon rengeteg weboldallal és applikációval ismerkedtünk meg, zömében laptopon dolgoztunk, de voltak mobiltelefonos feladatok is. Animációt készítettünk, online kérdőíveket, rengeteg, különböző típusú QR kódos feladatot, valamint, ami számomra a legérdekesebb volt, megismerkedtünk az augmented reality mibenlétével, illetve megtanultuk, hogyan lehet feladatokat készíteni ennek használatával.

Nyelvtanárként klassz volt angol nyelvterületen használni a nyelvet magát, egy kedves családnál lakhattam egy hétig, akik mindig nyitottak voltak a beszélgetésre, nem utolsósorban pedig személyesen is megtapasztalhattam a Halloween-t, amiről itthon tanítok, de eddig csak videókból, különböző olvasmányokból ismertem magát a szokást.

Bármikor visszamennék!