Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Kocsisné Drobni Erika

kedd, 14 május 2024 13:43

Drámajáték Barcelonában

Drama In Education  – Barcelona  - 2023

Az elmúlt nyáron Barcelonában töltött tanártovábbképzésem az Erasmus program keretében kivételes és inspiráló élmény volt számomra. A program fő célja az angoltanárok motiválása, beszédkészségük, civilizációs tudásuk fejlesztése volt. Számos ötlettel gazdagodtam, amelyek segítenek színesebb, interaktívabb órákat tartani diákjaimnak.

Egyik kiemelkedő része a képzésnek az volt, hogy olyan kreatív és játékos módszereket sajátítottam el, amelyekkel még inkább fel tudom kelteni diákjaim érdeklődését, lelkesedésüket az angol nyelv és kultúra iránt. Az újabb dráma és játékelemek bevonása óráimba lehetővé teszik számomra, hogy interaktívabbá és élvezetesebbé tegyem a tananyagot, illetve a diákok kommunikációs készségét, nyitottságát fejleszthessem.

Külön kiemelném a tanáromat, aki anyanyelvi tudásával, szakmai felkészültségével, rugalmasságával és kreativitásával érdekes tudott maradni a kéthetes tanfolyam során.

Barcelona maga is lenyűgöző volt, a tengerpartja és csodálatos épületei még inkább fokozták az élményt. A város atmoszférája és kulturális gazdagsága is hozzájárult ahhoz, hogy ez a továbbképzés életre szóló élmény maradjon számomra.