Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Éva Héber

Idén első alkalommal került be iskolánk, a Budafoki Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a rövid futamidejű Erasmus+ programba.Jómagam a Kalandra fel!-IKT a tanórákon 1.0 kurzuson vettem részt,mely címének megfelelően egyszerre volt játék-élmény-tanulás!

Hatalmas lelkesedéssel és kíváncsisággal vágtam bele a kalandba, mely az IKT eszközök és alkalmazások megismerésére hívott engem. A tanfolyam ideje alatt a lelkesedésem, a kíváncsiságom és persze a tudásom is egyre növekedett. Krizsán Pál személyében egy nagyon felkészült tréner vezetett be nagy türelemmel, és okos, átgondolt tanácsokkal az IKT új, kihívásokkal teli világába. Rengeteg hasznos tudás birtokosa lettem. Új, korszerű tanulástechnikai eljárásokat, eszközöket, és ezek használatát ismertem meg.  A teljesség igénye nélkül: Symbaloo, Padlet, Linoit , Kahoot, Quizlet, LearningApps, Wordwall, Quizizz, EdPuzzle, Okosdoboz, Flippity, Educoplay , Mentimeter,Bubbl.us

 Természetesen nekem kell kitapasztalnom, hogy a gyakorlatban, melyik applikációt tudom a leghatékonyabban alkalmazni, és a megfelelő didaktikai célhoz rendelni. Remélem a megszerzett ismeretek használata élvezetessebbé, korszerűbbé, a diákok igényeihez jobban alkalmazkodóvá teszik majd a tanóráimat. Hiszem, hogy az új módszerekkel diákjaim tanulási kedve növekszik, a kreatív feladatok nagyobb aktivitásra ösztönzik őket az órákon.

Tapasztalataimat, tudásomat örömmel megosztom érdeklő kollégáimmal is, de buzdítom őket arra is, hogy félelmeiket, esetleges kishitűségüket félretéve vágjanak bele ők is a kalandokba! Minél többen vegyenek részt a Erasmus+ mobilitási projektben, hisz ezzel mindenki nyer tanár és diák egyaránt!

A kurzus helyszíne pedig hab volt a tortán! Rovinj mesebeli utcácskáival, látnivalóival, az Adria pedig gyönyörű kékségével felejthetetlenné tették az utazást.

Köszönöm a professzionális szervezést, lebonyolítást!