Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Gál Éva

kedd, 12 szeptember 2023 20:30

Kalandra fel 2.0 - Rovijn

A XVIII. Kerületi Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola sikeres pályázatának köszönhetően először vettem részt az Erasmus+ programban. A képzés Horvátország mesés városában, Rovinjban volt megtartva 2023.07.30 – 2023.08.05 között, ahol A Kalandra fel! – IKT a tanórákon 2.0 képzésen vettem részt. A képzés szervezője a JUTAKI BT. – Hungary Expert for Teachers. A szervezés és a lebonyolítás színvonalas volt. Sok segítséget kaptam tőlük és a koordinátoromtól a kiutazás megszervezésétől kezdve egészen a tanfolyam végéig, így minden nagyszerű volt.  A tanfolyam jó hangulatban telt el, a résztvevők különböző területekről, más és más ismeretekkel érkeztek.

A tanfolyam vezetője Krizsán Pál volt, aki szakmai tudásával, hozzáértésével még jobban ösztönzött az általa bemutatott programok elsajátítására. A kurzus anyagát, időbeosztását profi módon állította össze.

Az első nap ismerkedéssel kezdődött, majd egy étteremben finom vacsora mellett folytatódott a csapatépítés. Az ezt követő napokban tovább fejleszthettük az IKT-s kompetenciánkat. Nagyon sok programmal, applikációval ismerkedhettünk meg. Hang és videó fájlokat szerkesztettünk.. Foglalkoztunk új, a tanulók motivációját is felkeltő játékos alkalmazásokkal. Az egyes applikációkat kipróbálhattuk, mint diákok mi is játszhattunk. Ezeket a felületeket, applikációkat a tanóráimba is be fogom építeni.

Megismertük a Symbaloo, Padlet, Lino, Classroom, Mentimeter, Educaplay, Quizlett, Quizizz, Genially, Tricider, Blooket, Scribbless, Goosechase, Powtoon, Wooclap, Thinglink, Learningpaths,VLC player, Clipchamp programokkal.

A kurzus jó időbeosztása miatt lehetőségem volt felfedezni Rovijn csodáit, delfineket látni és fürödni a tengerben. Sok élménnyel és tudással lettem gazdagabb.