Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Baráz Eszter

péntek, 27 október 2023 07:15

Dublini feltöltődés

Dublini feltöltődés

Az iskolánk először pályázott a rövid futamidejű Erasmus+ programra és ennek köszönhetően, egy hetet tölthettem Írország fővárosában, Dublinban. Az Outdoor education című képzésen vettem részt.

Projektünk egyik célja az volt, hogy az iskola ökoiskola címéhez kapcsolatos képzésen is részt vegyünk, s ezáltal fejleszthessük az iskolánkat, illetve önmagunkat is. Továbbá, hogy olyan tapasztalatokat, ötleteket szerezzünk, amelyeket a tanórákon és / vagy kívül is meg tudunk valósítani.

A kurzus ideje alatt számos programon vehettünk részt, városnézéstől és camogie edzéstől kezdve, az erdei iskoláig, s lelkes oktatóktól tanulhattunk. Számos ötlettel, módszerrel gazdagodtunk, s még arra is kitértek, hogy a legkisebb területű iskolaudvaron is, hogyan lehet a környezetvédelmet megvalósítani.

A tanfolyam nemcsak abban segített, hogy ismereteket sajátítsak el tapasztalás útján, a körülöttünk lévő lehetőségeket kihasználjam, a nyelvet gyakoroljam; hanem abban is, hogy fontos a rendszeres megújulás, kapcsolatépítés és más országok jó gyakorlatainak a megismerése.