Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Volford Éva Erzsébet

vasárnap, 05 november 2023 10:17

Asszertív kommunikáció 2023. nyara Rovinj

Volford Éva Erzsébet: Asszertív kommunikáció Rovinjban

 

2023. nyarán vettem részt egy egyhetes mobilitáson Rovinjban, Horvátországban.

Az Asszertív kommunikáció elnevezésű képzéssel párhuzamosan sok más képzés is zajlott a helyszínen, Rovinj óvárosának szomszédságában, így számos lehetőség nyílt más nemzetek hallgatóival is megismerkedni, beszélgetni, tapasztalatokat cserélni nemzetközi szinten is.

A képzés népszerűsége miatt nemcsak délelőtti, hanem délutáni csoport is indult, ahol a délelőtti csoportnál megvalósult elméleti tudnivalókat és gyakorlati feladatokat ismertette meg velünk kitűnő kurzusvezetőnk Szász Ramóna.

Ramóna az első pillanattól kezdve remekül vezette a kurzust és nagyon gyorsan együttműködő-, egymás iránt nyitott- és elfogadó csapattá alakultunk. A tanórákon kívül is szívesen töltöttük el együtt a szabadidőnket akár városnézésről, akár koncertről volt szó a Szent Eugénia székesegyházban.

A rengeteg játék, páros- és csapatfeladat során észrevétlenül sajátítottuk el a tanfolyam anyagát, melyet nemcsak pedagógusként, hanem a mindennapi életben is remekül lehet használni.

A Jutaki Bt., mint a mobilitás szervezője és lebonyolítója csodás helyszínen, remek oktatóval szervezte meg a képzést.

Sajnos a viharos időjárás miatt az utolsó napra tervezett hajókirándulás elmaradt, de helyette egy felejthetetlen, vidám, csapatjátékokra épülő összefoglalásban, visszatekintésben, lezárásban volt részünk.

https://madach-szeged.edu.hu/erasmus/