Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

szombat, 06 augusztus 2022 07:33

Varázsold elő tanítványodból a talentumot-Komplex 3+T

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola ÉRTED- Élményalapú fejlődés- Rövid és hosszú távon- a Természetért- Esélyt teremtve- Digitális világunkban c. nyertes ERASMUS + pályázatának keretében tanártovábbképzésen vettem részt Rovinjban 2022. július 16-23 –ig.

A város az Isztriai-félsziget gyöngyszeme, ahol minden út a tengerhez vezet! A macskaköves szűk utcák, az ódon városfalak, az olaszos hangulat, a tenger csodálatos látványa, a levegő sós illata már megalapozta a kellemes hangulatot. A tanfolyam a Zvane Črnje Secondary középiskola csodálatos klasszicista épületében, a XXI.sz elvárasainak megfelelőn felszerelt egyik tantermében zajlott.

Mi a komplex 3+T módszer lényege? 

A képességek párhuzamos fejlesztésére épülő módszer (3 alkotó pillére: kognitív, affektív és szomatikus fejlesztés + T- a tudatosság elve), mely agy két féltekéjének összehangolt működését, valamint a tehetség kibontakozásához szükséges képességek fejlődését kívánja elősegíteni. Mindezekhez pedig a tudatosság (T) elve kapcsolódik. A test, a lélek és a szellem egysége= komplex tehetséggondozás.

A kurzus vezető trénere Orbán Sándor a módszer megálmodója, kidolgozója, és nem utolsó sorban sikeres alkalmazója volt. Tudása, elhivatottsága, sokéves szakmai tapasztalata, személyisége magával ragadó volt és ösztönzően hatott a tanfolyam minden résztvevőjére. Bebizonyította számunkra, hogy milyen fontos a tehetségazonosítás területén is a holisztikus szemlélet. Azáltal, hogy egy tanuló gyenge/ gyengébb területét fejlesztjük esélyt is teremtünk számára! Kollégáim nyitottak, érdeklődők, együttműködők voltak. A foglalkozások nagyon jó hangulatban zajlottak.

A kurzus célja, az volt, hogy oktató-nevelő munka során, a hatékony tehetségazonosításban és tehetséggondozásban elméleti és gyakorlati segítséget nyújtson a bármely szakos pedagógus számára, hiszen a tanári együttműködésre épül a fejlesztés folyamata. A kitűzött cél a tanfolyam végére maximálisan megvalósult. Nagyon sokat tanultam a hét folyamán, amit igyekszem átadni pedagógus társaimnak, illetve alkalmazni tanítási gyakorlatom során. Bízom benne, hogy sok tanítványomból sikerül elővarázsolni a talentumot!

A tanulást természetesn kiegészítette a pihenés, a testi-lelki feltöltődés is.  Köszönöm a csodálatos, élményekben gazdag hetet Véghné Juhász Krisztina ügyvezetőnek, a Hungary-Expert tanártovábbképzési csapatának, valamint Tóth Margit intézményi koordinátornak!

További információk

  • Helyszín: Rovinj, Horvátország
Megjelent: 279 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 06 augusztus 2022 07:59

Új hozzászólás