Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

kedd, 29 augusztus 2023 17:51

Nyelvtanulás Rovinjban

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
Pillanatképek a kis csoportunk tanulási folyamatából Pillanatképek a kis csoportunk tanulási folyamatából

A budapesti, 3. ker.-i Pais Dezső Általános Iskola igazgatójaként vettem részt az iskolánk Erasmus+ pályázatának az összeállításában és megvalósításában egyaránt.

Iskolánk pályázatának két hangsúlyos pillére van: a szakmódszertani megújulás és az angol nyelv tanulása, gyakorlása.

Én az angolnyelv-tanfolyamot választottam, ugyanis az iskolánkban 2. éve zajlik a bilingual-oktatás, és a vendégtanárok miatt egyre fontosabbá válik a nyelv ismerete és használata. A tanfolyam Horvátország egyik épen fennmaradt középkori városában, Rovinjban zajlott, pontosabban a város egyik korszerűsített iskolaépületében.

Sok éve már a pályán vagyok, s ebből kifolyólag számtalan képzést és továbbképzést is elvégeztem az elmúlt évtizedekben, amelyek közül viszonylag kevés olyan volt, amely ennyi év után megmaradt az emlékezetemben. A jelenlegi angolnyelv-tanfolyam biztosan azok közé fog tartozni, amelyre mindig szívesen fogok visszagondolni úgy tanulás szempontjából, mint emberi oldaláról. Már a kezdetektől nagyon profi módon zajlott a szervezőkkel a kommunikáció. Eleve az online- és felhőalapú információmegosztás sokat segített a gyors és hatékony kommunikációban, ill. a felmerülő kérdések és feladatok megoldásában. A szervezők jártassága és a partneri viszonyulása mindig átsegített minden elbizonytalanodáson vagy váratlan nehézségen. Számomra ez egy olyan továbbképzés volt, ahol azt éreztem, hogy itt most én vagyok fontos, az én kompetenciafejlesztésem van a középpontban. Ezt erősítette a helyszín kiválasztása is: az iskola igényesen felszerelt és korszerű volt, ahol mindvégig figyeltek a jóllétünkre és a tisztaságra. De nem csak a környezet volt igényes, hanem maga az oktató is. Személyében egy empatikus és nagyon jól felkészült szakembert ismertem meg. Magyarázatai pontosak és könnyen érthetőek voltak, ugyanis a gyakorlati nyelvhasználatból indult ki, amely sokkal érthetőbbé tette mindenki számára az új elemeket.

Az isztriai napfény, a mediterrán ételek, a vendégfogadók szívélyessége és nem utolsó sorban a tenger mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy jól sikerült továbbképzés élményével térhessek haza.

 

További információk

  • Helyszín: Diana - Rovinj - Horvátország
Megjelent: 94 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 29 augusztus 2023 18:37

Új hozzászólás