Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

szerda, 30 augusztus 2023 14:55

Játék-kaleidoszkóp- Játékkultúra az alsó tagozaton

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Játék-kaleidoszkóp- Játékkultúra az alsó tagozaton

 

Az Erasmus+ pályázat keretén belül első alkalommal vettem részt külföldi pedagógus továbbképzésen (2023.07.23 - 2023.07.29. között) Horvátország Rovinj városában.

A képzés szervezője a JUTAKI Kereskedelmi és Szolgáltató BT. – Hungary Expert for Teachers and Students.

Szervezésben segítségemre volt Véghné Juhász Katalin, akinek köszönhetően gördülékenyen zajlott a képzés és a hozzá tartozó programok lebonyolítása.

A kurzus melyen lehetőségem volt részt venni Játék-kaleidoszkóp- Játékkultúra az alsó tagozaton címmel indult. Vezetője Móricz Márk volt. Képzés indulása előtti napon volt szerencsém vele és csoporttársaimmal találkozni egy általános ismertető, bevezető alkalom kapcsán. Pozitív kezdete volt ez az alkalom a kurzusnak. Márk személyében egy humoros, kötetlen embert ismertem meg, aki már ezen az alkalmon lendületesen, jókedvűen oldotta a hangulatot.

Talijanska Srednja Škola épülete volt az oktatás helyszíne. Az iskola épülete klimatizált, jól felszerelt tanteremmel biztosította a tanulás lehetőségét.

A foglalkozások délelőtt zajlotta oktatóm felszabadultsága, energikussága lehetővé tette az önfeledt, szabad tanulást. Az alkalmak során egy tematika alapján haladtunk végig a különböző játékokon. Megismerkedhettünk a különböző játékostípusokkal. Megtapasztalhattuk saját magunk is melyik típusba tartozunk. Kipróbálhattuk a nekünk legjobban megfelelő játékokat. Ez segített abban is, hogy megérthessük nem minden játék való mindenkinek, de ez nem baj. A játék élvezetének érdekében figyelembe kell venni a különböző igényeket, hogy a játék élménye valóban pozitív legyen.

A kurzus során számos olyan mozgásos játékot próbálhattunk ki magunk is, amit a tanulók is élvezhetnek és még tanulnak is belőle. Különböző ismerkedős játékokat játszottunk, amivel közelebb kerültünk egymáshoz, sokat nevettünk és szórakoztunk.

Megismerkedtünk a játékok fejlődésével és azok mai alkalmazásával. Betekintést kaptunk különböző szakmai anyagokba, amik segítenek a játékok megfelelő kiválasztásában és egy közösség játékkészletének összeállításában.

Ismeretet kaptunk arról pedagógusként milyen módszerekkel fejleszthetjük a gyerekeket, melyek azok a játékok, amikkel hasznosan tölthetik a gyerekek szabadidejüket és melyek azok, amiket tanítási óra keretén belül is tudunk alkalmazni.

A képzés szinte elröppent. Minden alkalommal gazdagodtam nem csak tudással, hanem élményekkel is. Megtapasztaltam az önfeledt játék élményét, elsajátítottam a játékkészítés trükkjeit. Megtanulhattam hogyan válasszunk játékot, hol játsszuk, mikor játsszuk, mivel játsszuk és kivel/kikkel játsszuk.

A tanfolyamot azoknak ajánlom, akik szeretik a jó játékokat, szeretnek új emberekkel játszani és tapasztalatot szerezni különböző társasjátékok, csoportjátékok és csapatjátékok kipróbálásában.

Köszönöm a lehetőséget, a jövőben is szeretnék az Erasmus + program keretén belül hasonló tapasztalat/tudásszerző képzésen, részt venni.

További információk

  • Helyszín: Rovinj
Megjelent: 119 alkalommal

Új hozzászólás