Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

csütörtök, 14 szeptember 2023 14:52

Tanári kommunikáció

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
Tanári kommunkáció1 Tanári kommunkáció1

 

Tanári kommunikáció

 

Idén első alkalommal vehettem részt Erasmus+ mobilitási képzésen, melyet a horvátországi Rovinjban tartottak meg, Tanári kommunikáció címmel. A képzés egy hetes időtartama alatt sok élménnyel gazdagodtam.

Megérkezésünk után elfoglaltuk a szállásunkat, mely néhány perc sétára volt az oktatás helyszínéül szolgáló középiskolától. Az intézmény jól felszerelt, projektorral, klímával ellátott termeiben tölthettük a képzés napjait.
Vasárnap a regisztrációt követően egy közös vacsorával kezdődött a képzés. A csoportomban 12-en voltunk a két oktatóval.
A képzés kiterjedt a verbális és nem verbális kommunikáció (gesztus, mimika, tekintet), a konfliktuskezelés és az asszertív kommunikáció területeire is. Többnyire gyakorlatokon keresztül jártuk körbe a tanári kommunikációt.
Az órák aktívak, pörgősek voltak, sok dráma- és szituációs játékkal. Különféle feladatot oldottunk meg különbözőképpen szerveződött csoportokban. Csak a nap végi visszatekintés alkalmával derült ki, mi minden belefért az adott napba.

A szakmai ismereteink bővítésén túl lehetőségünk nyílt kulturális programokon való részvételre is. Végigsétáltunk Rovinj óvárosán, megtekintve a város fő nevezetességét, a Szent Eufémia-székesegyházat. Látogatást tettünk Pulában, ahol megnéztük a város fő látványosságát, az anfiteátrumot. Jártunk Porečben is. Az itt található Eufrázius bazilika bizánci mozaikjai, illetve a harangtoronyból nyíló kilátás kellemes élményt nyújtott.  
Az utolsó nap pedig hajókiránduláson vehettünk részt. Láttunk vízben úszkáló delfineket, megcsodálhattuk Vrsar városát.

Az időjárás mindvégig kitartott, meleg nyári napokban volt részünk egy-két felhőátvonulástól eltekintve. Kellemes hetet töltöttem Rovinjban, köszönet a szervezésért! ?

Palkóné Pekár Erika

Dunakeszi Szent István Általános Iskola

https://dunakeszi-szentistvan.hu/erasmus

További információk

  • Helyszín: Rovinj
Megjelent: 9 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 14 szeptember 2023 15:00

Új hozzászólás