Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

csütörtök, 21 szeptember 2023 11:51

Matekos játék, játékos matek – Rovinjban

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Erasmus pályázatának köszönhetően életem első külföldi útján és egy fantasztikus továbbképzésen vehettem részt a Budapest XVIII. Kerületi Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola képviseletében. A horvátországi Rovinjban, az Adriai-tenger egy csodálatos félszigetén elhelyezkedő varázslatos városkában volt alkalmam egy hetet eltölteni. A festői szépségű város Horvátország egy ékszerdoboza.

Matekos játék, játékos matek – képességfejlesztő tevékenységek, játékos feladatok alsós pedagógusok számára című kurzuson szereztem új ismereteket. Rengeteg játékkal ismerkedtem meg, melyek segítségével a tanítás – tanulás folyamatát tehetem élvezetesebbé és élményszerűbbé. Olyan módszerekkel gazdagodtam, melyeket beépítve a mindennapi oktatási folyamatba segíthetem a gyerekek tanulási folyamatait. Megkönnyíthetem a megértést játékos feladatok és módszerek segítségével. A matematika rejtelmein belül a tantárgyi koncentráció fontossága és tárháza is megnyilvánult. A saját eszközök készítésének számtalan lehetősége jelent meg. Az együtt töltött órákon, a közös játékokon a közösségépítés, a kommunikáció mellett a játékos logikai gondolkodás fejlesztése sokrétűen szerepelt. A kurzus tematikája a gyermekek lételemére a játékra épült, a kézzel fogható tapasztalás, a játékokon keresztül fejleszthető gondolkodásmód számtalan lehetőségét ismerhettem meg. A délelőtti tanítási órák vidám hangulata, a végigjátszott játékok újra felelevenítették bennem a gyermeket. Alig vártam a következő napot, milyen új játékokat ismerhetek meg, ezáltal milyen új ismeretekre teszek szert. A két nagyszerű trénernek, Oravecz Mártának és dr. Kivovicsné Horváth Ágnesnek köszönöm azt a hihetetlen tudástárat, melyet felsorakoztattak számunkra!

A feladatok közös elvégzése során, a szünetekben, a házi feladatok elvégzésénél kapcsolatokat építettem, új barátokat szereztem. Lehetőségem adódott a kötetlen beszélgetések mellett szakmai beszélgetésekre, tapasztalatok cserélésre. A közös programok, változatos módszereknek köszönhetően egy vidám, jókedvű baráti társaság alakult ki.

A szervezők által biztosított vacsora és hajókirándulás további kapcsolatépítésekre adott lehetőséget. A kialakult barátságokat ezek a programok megerősítették. Vrsar városának megismerése, a kellemes kirándulás, delfinnézés olyan élményeket adott, melyeket sosem felejtek el.

Köszönöm a lehetőséget!

Üllő, 2023. 08. 18.

Magyarosné Mencző Anita

További információk

  • Helyszín: Rovinj
Megjelent: 36 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 28 szeptember 2023 16:53

Új hozzászólás