Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Jelentkezés Erasmus+ KA1 pályázatra és mobilitási tevékenységre

2023. október 4. 12 óra - a KA122 rövid futamidejű egyéni mobilitási pályázat beadási határideje KIZÁRÓLAG felnőttképzési intézményeknek (a többi űrlap is nyitva áll, de a magyar nemzeti iroda nem választható ki)
2023. október 19. 12 óra - a KA121 Erasmus-akkreditációk mobilitási pályázat beadási határideje a köznevelés, szakképzés és felnőttképzés területén
2024. február 23. 12 óra - a KA122 rövid futamidejű mobilitási pályázat beadási határideje a köznevelés, szakképzés és felnőttképzés területén

Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével az ERASMUS+ nevű, 2014-ben indult, majd 2021-től további hét évre kiterjesztett pályázati rendszer KA1-es (pedagógusok és oktatók mobilitása, valamint diákmobilitások) pályázatra tud előjelentkezni tanártovábbképző kurzusokra, valamint elnyert támogatás, önköltséges képzés (pl. rokon vagy együttutazó ismerős esetén, de egyéni jelentkezőként is) vagy nyeremény igénybevételéhez tudja a jelentkezéshez szükséges adatokat megadni (nem intézményi jelentkező esetén a "00 Institution not added" lehetőséget kell kiválasztani). A jelentkezése megadása után tájékoztatjuk a külföldi továbbképző iskolákat a várható résztvevői érdeklődésről. A visszajelzés után a pályázati kiírás részleteinek ismeretében a jelentkezőket tájékoztatjuk a további teendőkrőll illetve a csatolandó dokumentumokról.

Várjuk olyan kollégák jelentkezését is, akik nyertes pályázattal, illetve akkreditációval rendelkeznek. A jelentkezéskor kiválasztható a pályázat szerződésszáma. Online ügyviteli rendszerünkkkel megkönnyítjük a kollégák és a koordinátorok közötti kommunikációt is, és egy helyen kezelhetőek a futó projektek mobilitásai és dokumentumai is.

A jelentkezés megkezdése előtt javasoljuk, hogy a képzés címére kattintva megjelenő Tanfolyami adatlapot tekintsd meg. Ahol a képzőnél nem találsz választható szállást, ott a megadott honlapra kattintva tudod a szálláslehetőségeket tanulmányozni (amennyiben a képző szervez szállást). A képző oldalán talált szállás pontos adatait kérjük, hogy a Jelentkezés első panelén a Megjegyzés rovatba másold be.

Amennyiben az Europass Teachers Academy képzéseiből választanál, ezeket a Képző oszlopban az Europass szóra szűrve éred el az iskola linkjén, ahol egyetlen "alap" tanfolyam jelenik meg. Kérjük, hogy erre a "Teachers Academy - Course base" címre kattintva a képző oldaláról kiválasztott és kimásolt tanfolyam pontos Címét és Helyszínét erre a a Jelentkezés megkezdésekor a Megjegyzés rovatba írd be. A képzést ez után fogjuk felvenni adatbázisunkba és a képzőnek megküldeni.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az ELA (Erasmus Learning Academy) képzéseire csak úgy tudsz jelentkezni, ha a szállást is tőlük kéred, képzéseik esetén önálló szállás foglalás nem lehetséges, de együttutazóknak is foglalnak, a jelentkezéskor a tervezett érkezési és indulási dátumok mellett az együttutazók nevét, születési dátumát és utazási okmányának számát is kérjük megadni (angol formátumban).

A képzésekre a képzések listájából közvetlenül lehet jelentkezni.

Amennyiben két egymást követő 1 hetes képzésre történik jelentkezés, ezekre külön várjuk a jelentkezéseket. Ha a választandó képzés nem szerepel e listán, kérjük ide kattintva a képzés adatait és az iskola nevének (munkahely) megadásának megküldését.

Amennyiben a diákokat is szívesen vinnék külföldi tanulmányútra, arról részletesebben az Erasmus+ diákmobilitások menüpontban olvashat.

A jelenleg ismert tudnivalókról a Gyakori kérdések oldalon található részletesebb információ.