Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Edina Fadgyas

vasárnap, 27 november 2022 19:58

Erasmussal Firenzében

Az idei augusztus számomra a csodálatos Firenzét tartogatta egy Erasmus képzés keretében. Nagy izgalommal készültem a képzésre a helyszín és az előttem álló kihívás miatt is. Ez volt az első alkalom, amikor külföldön vettem részt képzésen, ráadásul angol nyelven. Így ez az egy hét rengeteg élménnyel gazdagított.

Megtapasztaltam, hogy milyen jó egy idegen nyelvet használni, együttműködni Európa számos országából érkezett csapat tagjaival. Izgalmas, új IKT eszközöket kipróbálni, melyeket be tudok illeszteni a tanítási módszertanomba, és hasznos ismereteket tudok átadni diákjaimnak is. Tanárunk nem csak az IKT eszközök használatába vezetett be minket, de megismertetett az olasz kultúra, gasztronómia néhány elemével is. Például megosztotta velünk az olasz fagylalt titkát is!

Az 5 napos tanfolyam alatt jutott idő a város és a környék nevezetességeinek megismerésére is. A finom olasz ételek, italok megkóstolására is. A szombati kiránduláson, a varázslatos Toscán táj és városkáinak (Pisa, Sienna, San Gimignano) meglátogatása megkoronázta a hetet.