Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Szuhánszky Réka

kedd, 06 június 2023 19:00

Intenzív nyelvi kurzus Madridban

2023. május első két hetében vettem részt Madridban egy intenzív spanyol nyelvi kurzuson, táncórákkal kiegészítve. Életemben először utaztam és töltöttem időt egyedül külföldön, így hát izgalmakkal teli várakozás előzte meg az kiutazást.
A reptéri transzfer a tervezett szerint vitt a szállásra, ahol egy idős hölgy fogadott és gondoskodott rólam tartózkodásom során. A spanyolórák az AIL Madrid nevű nyelviskolában, kisebb csoportokban zajlottak, a nyelvi szintfelmérő szerint a B1 csoportba kerültem. Leginkább helyi (külföldi) diákok vettek részt a kurzuson, minden hétköznap 13 órától 16.50-ig tartottak az órák. Az első héten egy órával hosszabbra nyúltak az alkalmak, a keddi (Madrid tartomány ünnepe) pótlásaként. Esténként egy helyi tánciskolába jártam salsa órákra, ami az általam választott program része volt.
Hétvégén és délelőttönként jártam Madrid utcáit, kipróbáltam helyi étkeket, belefutottam felvonulásokba és utcai vásárokba, felfedeztem a szövevényes metróhálózatot, ellátogattam egy neves flamenco iskolába, a Teatro Real-ban hallgattam koncertet, egy tablao-ban flamenco előadást néztem, illetve cajón (ütős hangszer) órákra is eljártam.
Kijelenthetem, hogy a spanyol nyelv és kultúra iránt érzett érdeklődésemnek tökéletesen megfelelt ez a program, a nyelvet élő környezetben gyakorolhattam, felfedezhettem egy sokszínű és nyüzsgő várost, a tánc és flamenco iránti szenvedélyemet is kamatoztathattam. Mindenkinek jó szívvel ajánlom Madrid miliőjét, aki kedveli a mediterrán életérzést, a közvetlen és barátságos embereket és a hangzavartól sem riad vissza. :)