Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Együttműködést, empátiát, toleranciát fejlesztő technikák

Csapatépítés

 

 

LETÖLTHETŐ KURZUSLEÍRÁS

Gyakorlati csapatépítő tevekénységek: játékok, gyakorlatok, helyzetek kipróbálása, hasznos elméletekkel fűszerezve, aminek egy részét együtt fedezzük fel, hozzuk létre. Játékos személyiségfejlesztés, melynek eredményeképpen friss, újult erővel folytathatja nevelői munkáját a pedagógus.

 

Részletes leírás:

Építsd a csapatod, építsd magad is! Csapatépítés minden szinten: legyen annak a színhelye az általános iskola alsó, felső tagozata, a gimnáziumi szintér, vagy a tanárok egy munkaközössége, akár az egész tanári kar, vagy bármilyen csapat. Drámapedagógusként tizennyolc osztály közösségét segítem, építem. A csapatépítés nem egy ördöngös dolog, de ezzel is csínján kell bánni, mint bármi mással. Először is kell hozzá egy csapat, és természetesen egyáltalán nem baj, ha nincs még egyben. Rengeteg játék, gyakorlat, helyzet hívatott arra, hogy egy társaságot összekovácsoljunk. Minél jobban egyben van egy csapat, annál „könnyebb” velük bánni, de ami még ennél is sokkal fontosabb, minél jobban egyben van egy csapat, annál jobb a csapatnak magának Ennek a munkának célja, feladata, hogy a csapattagok együttműködőek legyenek, hatékony, vagy hatékonyabb legyen a csapattársak közötti kommunikáció.

 

A képzés célja, célkitűzései:

A tanfolyam célja, hogy megtapasztald, miként, milyen mértékben működhetünk együtt, hogy betekinthess a kulisszák mögé, hogy megfigyelhesd, mitől működik egy játék, technika, vagy mitől nem, illetve, ha a legjobban felkészültél egy csapat vezetésére, mégis csütörtököt mondasz, az mitől lehet. A szórakoztató, motiváló csapatépítő tevékenységek inspirálóan hathatnak az összetartás kialakítására, az összetartozás és a közösség, a tolerancia és a csapatszellem légkörének megerősödéséhez, valamint a kommunikációs készségek fejlesztéséhez. A csapatépítő feladatok hozzájárulnak a közös problémamegoldáshoz, fejlesztik az empátiát és a csoportba és önmagunkba vetett bizalmat, fokozzák a kreativitást és növelik az önbecsülést.

 

Várható tanulási eredmények:

A tanfolyam segít a résztvevőknek, hogy

  • Megismerjék a csapatépítő tevékenységek pozitív erejét, és ezáltal magabiztosabbnak érezhetik magukat.
  • Pontosabban és egyértelműbben kommunikáljanak a másikkal.
  • Jobban tudják megismerni, elfogadni és támogatni egymást.
  • Felfedezzék az együttműködés pozitív légkörét, melyben hatékonyabban működik a tolerancia, az empátia, a problémamegoldás.
  • Mindezeknek a tapasztalatoknak a birtokában, tudásukat kamatoztathassák saját iskolájukban is.

 

Célcsoport:

Általános és középiskolai pedagógusok, munkaközösségvezetők, intézményvezetők

 

A kurzus trénere: Uhrin Csaba

A kurzus nyelve: magyar, a kurzus elvégzéséhez min. B2 nyelvtudás szükséges

A kurzus időtartama: 35 tanóra (7 nap)

A kurzus dátumai: 2024. július 14-20.

A kurzus helyszíne: Rovinj, Horvátország

A kurzus ára: 595 EUR

A kurzusdíj magában foglalja a kurzust, az Europass igazolást, az Erasmus+ dokumentációt (akinek szükséges), welcome ebédet vagy vacsorát, valamint egy kulturális programot.

Igényelhető források: Az Erasmus+ program keretében minden mobilitási költséget /utazási költség, tanfolyami díjak, szállás, megélhetési költségek/ az ösztöndíj fedez.

Amennyiben kurzusunk elnyerte az Ön tetszését, kérjük, a jelentkezéshez kattintson ide.