Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

csütörtök, 24 augusztus 2023 16:47

DIGITAL STORYTELLING - egy ősi művészeti forma XXI. századi megközelítésben

Írta:

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános sikeresen pályázott Játszunk EGYÜTT (Európai Gyermekközpontú Ügyesedő Tanulás Támogatás) című projektjével az Erasmus+ Rövidtávú mobilitási programok keretén belül 2023 tavaszán.

Az intézmény pedagógusaként részt vehettem az Europass Teacher Academy Digital Storytelling: Apps and Software for Creative Writing tematikájú továbbképzésén 2023. 08.07-08.12. Barcelonában.

A kurzust Joost Scharrenberg holland származású képző vezette, aki amellett, hogy több évtizedes tapasztalattal rendelkezik infokommunikáció és a digitális marketing területén, akkreditált jógaoktató mindfulness tréner és life coach is. 

A képzés során lehetőségünk volt a leghatékonyabb szoftverek és applikácók megismerésére és használatára, melyek segítik a tanárokat a digitális történetmesélés képességének fejlesztésében. Megtanultuk, hogyan hozhatunk létre és szerkeszthetünk videókat, valamint hogyan adhatunk hozzá hangokat, grafikákat és narrációkat a projektekhez A hét végére elsajátítottuk az audiovizuális történetek létrehozásához szükséges készségeket különféle IKT-eszközök segítségével,  megalkottuk saját projektünket. Képet kaptunk arról, hogyan vezethető be a digitális történetmesélés az oktatási tevékenységekbe.

A szakmai progamokon túl megismerkedtünk a város különleges, modernista építészetével , a katalán gasztronómiával, bepillantást nyerhettünk a város nyüzsgő, multikulturális életébe.

A továbbképzés a módszertani megújulás mellet  lehetőséget biztosított idegen nyelvi kompetenciáim fejlesztésére is. Bár elfáradtam, de tartalmas, életre szóló élményekben gazdag hetet töltöttem Barcelonában!

Köszönöm a lehetőséget Krizsánné Turcsányi Marianna intézményvezetőmnek, valamint Tóth Margit intézményi koordinátornak a sok munkát, segítséget és azt, hogy hitt bennem!

https://vorosmarty-szeged.hu/palyazatok/erasmus

További információk

  • Helyszín: Barcelona, Spanyolország

Új hozzászólás