Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

péntek, 08 szeptember 2023 08:01

Mindfulness and Meditation

ICELAND-REYKJAVÍK

MINDFULNESS  and MEDITATION

Időpont: 2023. augusztus 13-29.

Képző intézmény: Smart Teachers Play More

Bő egy hetes képzésen vettem részt Reykjavikban a Mindfulness and Meditaion kurzuson 2023 augusztusában. Már maga a helyszín is egy WOW érzés volt, hogy valaha eljuthatok ebbe a távoli, a világ egyik legtitokzatosabb, a tűz és jég birodalmába, a természeti csodákkal teli szigetországba.

Egyedülálló lehetőség volt ez számomra.  A lakosság 60 % Reykjavíkban, a fővárosban él. A Smart Teachers Play More képzőintézmény által szervezett reykjaviki Erasmus+ Ka1 kurzus sokrétű, színes, változatos kulturális, és természeti programokkal, kirándulásokkal és természetesen egy nagyon jól megszervezett, jól felépített kurzussal tette hasznossá és felejthetetlenné a mobilitást.  A képzés 3 fő részből állt: Mindfulness, Meditation és Wellbeing. Az alapvetően gyakorlati megközelítésű kurzus alaptétele a „Be Kind to YourMind” gondolat volt. Mindannyian ismerjük, a fáradtság, az unalom, esetleg a kiégés jeleit. De ha én, mint ember, mint tanár, jól érzem magam testemben, lelkemben, ha a felmerülő, elkerülhetetlen problémákat nyugodtabb, pozitív attitűddel tudom kezelni, akkor a tanítványaimnak is, környezetemnek is nagyobb „hasznára” leszek. Így ez a bűvös hármas egység, sok-sok gyakorlás után beépülve gondolataimba, személyiségembe, tanítási gyakorlatomba, tanítványaimmal való kapcsolataimba, elfogadóbb, nyugodtabb, eredményesebb és hatékonyabb életminőséget és szemléletváltást fog eredményezni. A képzés egy szemlélet váltáshoz, egy szemlélet kialakításához, egy napi szintű gyakorlat megalapozásához adott számos egyszerű, de jól használható ötletet, gyakorlatot, irányt.

Mindezek mellett a nemzetköziesítés terén is előre léphet intézményünk, más iskolákkal hosszabb távú kapcsolat felvételére is kaptam lehetőséget.

Köszönöm a képzőintézménynek a kiválóan felépített mobilitást. A Meditációs-, Mindfulness gyakorlatokat és a testem- lelkem épülésére szolgáló kirándulásokat és kulturális programokat.

Köszönöm a „Hungary Expert” sokrétű segítségét, szervezését.

További információk

  • Helyszín: Iceland, Reykjavík

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás