Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

hétfő, 25 szeptember 2023 12:36

English Language Development for Teacher and Staff

Írta:

 A Cserepka Iskola 2023-es Erasmus+ akkreditációja keretében júliusban munkatársaimmal, Rovinjban, egyhetes angol nyelvtanfolyamon vettünk részt.  A Jutaki Kft. (magyarországi képző) által szervezett kurzuson vettem részt: English Language Development for Teacher and Staff – Intermediate Level.

 Már az első órán kiderült, hogy az előzetes szintfelmérő alapján, kicsit túlértékelték az angol tudásomat, egy haladó csoportba lettem besorolva. A csoportban lévő kollégák nyelvi szintjének összetétele is nagyon vegyes volt,  így végül  a tanár felkészültségén múlott, hogy mindenki tudott haladni a nyelvtanulásában, ki-ki a maga szintjén. Maga a kurzus 7 napos volt, napi 5 órával, sok nehéz feladattal, kihívást jelentett ebben a magasabb és egyben más-más  szintű csoportban tanulni. Különösen a hét második felében okoztak nehézséget a komplex feladatok és a hozzájuk tartozó nyelvtani tananyag.

 Az utolsó napon a kurzuson tanultak összefoglalására, rendszerezésére és értékelésére került sor, majd az oktató vezetésével „Ismerd meg Rovinj-t!” városnéző túrára indult a csoport, ezzel lezárva a képzést.

 A képzés délutáni volt, így a nyelvtanulás mellett délelőttönként volt idő felfedezni a félszigetet, a várost és annak nevezetességeit. Bár az iszonyú hőség miatt elsősorban a strandon és a vízben töltöttük a szabadidőnk nagy részét, csak az esti órákban jártuk a várost és ismerkedtünk a horvát gasztronómiával. Egy, a képző által szervezett naplementés hajókázáson is részt vettünk, ahol lehetőségünk nyílt delfin csapatok megfigyelésére.

Hazaérkezve szeretném elmélyíteni a megszerzett, főként szóbeli nyelvi tudásomat. A munkám során, az iskolában tanuló külföldi diákok szüleivel való kapcsolattartásban, az iskola külföldi partnereivel és meghívott vendégeivel való kommunikáció során nagyon sokat fog segíteni a megszerzett tapasztalat, tudásomat a rendszeres gyakorlással, tanulással tovább szeretném fejleszteni.

További információk

  • Helyszín: Rovinj

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás