Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

szerda, 21 február 2018 09:57

Breton kultúra és projektmódszer

Írta: Szebenyi Katalin
  • Helyszín: CIEL - Brest - Franciaország
Óriáspalacsinat Bretagne-ból Óriáspalacsinat Bretagne-ból

2017 júliusában Bretagne-ban vehettem részt egy kéthetes tanártovábbképzésen, Brest városában. A továbbképzés fő témái a projektmódszer, a játékok a nyelvórán, a mai francia társadalom, illetve a breton kultúra voltak. Nagyon színes tanári csapat gyűlt össze, voltak résztvevők Ausztriából, Svájcból, Lengyelországból, Spanyolországból, Finnországból, de még Malajziából és az Egyesült-Államokból is.

Az órákat táncok, zenék, közös éneklés is színesítette (különösen a breton kultúrával foglalkozó héten), illetve különböző kirándulásokat is szervezett a CIEL (=ég) nevű nyelviskola és tanártovábbképző intézet, úgyhogy tényleg az egekben érezhettük magunkat.

Láttuk a híres quimper-i fesztiválon a népviseletbe öltözött gyerekek felvonulását, a breton erdők varázslatos zöldjét, és még egy Fest Deizen, azaz nappali táncos mulatságon is részt tudtam venni. (Videó a landerneau-i táncos mulatságról (Fest Deiz), ahol én is beálltam a táncolók közé https://youtu.be/so5-ocWOBNs). És a híres breton óriás palacsinta sütését is kipróbálhattam a fogadócsaládnál.

 Szebenyi Katalin

Az Óbudai Árpád Gimnázium Erasmus+ honlapja az alábbi címen érhető el: http://www.arpadgimnazium.hu/erasmus-plus/

Új hozzászólás